Договаряне без предварително обявление

Обявлението е в архива.
5977662

Публикувана на: 18.04.2024

Краен срок: 29.04.2024

Прогнозна стойност: 76460.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

Уникален номер на поръчката: 00647-2024-0002

Изработване на почетни знаци за нуждите на Министерството на културата – „Златен век” – категория „Огърлие”; „Златен век” – категория „Звезда”:
-          25 броя  почетни знаци „Златен век” - огърлие, включващ: изработка на огърлица, миниатюра на огърлица (нагръден знак) и кутии;
-          30 броя почетни знаци „Златен век” – звезда, включващ: изработка на почетен знак, миниатюра на почетния знак и кутии.

След влизане в сила на Решението по чл. 22, ал. 1 от ЗОП за откриване на процедура, Възложителят-министърът на културата ще сключи договор за обществена поръчка с „Монетен двор“ ЕАД за изработване на 25 броя  почетни знаци „Златен век” - огърлие, включващ: изработка на огърлица, миниатюра на огърлица (нагръден знак) и кутии; и 30 броя почетни знаци „Златен век” – звезда, включващ: изработка на почетен знак, миниатюра на почетния знак и кутии. Описанието на почетния знак ,,Златен век“ се съдържа в Наредба № 2 от 2007 г. за награждаването на български културни дейци за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на културата. Описанието на почетните знаци се намира и в приложената Техническа спецификация към процедурата. Приложен е и проект на договор и декларация по чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП.
Прогнозната стойност на поръчката ( цена на договора) е в размер на 76 460 лв. без ДДС или 91 752 лв. с ДДС.
Срокът за изработване на 25 броя  почетни знаци „Златен век” - огърлие и 30 броя почетни знаци „Златен век” – звезда е, както следва:
7 знака звезди + 7 огърлици – 30 работни дни след авансовото плащане; 
11 знака звезди + 9 огърлици – 40 работни дни след предаване на първото количество;
12  знака звезди + 9 огърлици – 40 работни дни след предаване на второто количество. 
Начинът на плащане е, както следва:
- 50% авансово плащане до 7 работни дни след подписването на договор и издаване на фактура;
- 50 % доплащане до деня за получаване на последната част от договореното количество.
При подписването на договора определеният за изпълнител „Монетен двор“ ЕАД представя освен документите по чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП и декларация за липсата на обстоятелства по чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП.
Договорът ще се сключи на основание чл. 65, ал. 2 във вр. с ал. 1, т. 1, чл. 64, ал. 1 от Правилник за прилагане на Закона за обществените поръчки,  чл. 79, ал. 1, т. 3, б. „в“ от Закона за обществените поръчки.

Изборът на процедура е мотивиран  с обстоятелството, че Монетен двор“ ЕАД притежава изключителни права, придобити по силата на закон или на административен акт, като е единствен производител на възпоменателните монети от благородни и неблагородни метали, емитирани от БНБ, както и на ордените и официалните държавни отличия на Република България. 
Едноличен собственик на МОНЕТЕН ДВОР ЕАД е Българската народна банка.
Описанието на почетния знак ,,Златен век“ се съдържа в Наредба № 2 от 2007 г.  за награждаването на български културни дейци за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на културата.
Предвид гореизложеното, друго лице освен "Монетен двор“ ЕАД, не може да изпълни горепосочената услуга. 
Монетен двор“ ЕАД на Българската народна банка е търговско дружество, единствен производител на възпоменателните монети от благородни и неблагородни метали, емитирани от БНБ, както и на ордените и официалните държавни отличия на Република България. 
По реда на Наредба № 2 от 11.04.2007 г. за награждаването на български културни дейци за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на културата всяка година около 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, а в последните няколко години и за 1 ноември, Ден на народните будители, Министерството на културата отличава все по-голям брой творци и дейци на културата, допринесли за развитието и популяризирането на българската култура и утвърждаването на националната ни идентичност, с почетен знак „Златен век, представляващ звезда: осемлъчна посребрена звезда, прикрепена към позлатена розетка, с огърлие и звезда: осемлъчна посребрена звезда, прикрепена към позлатена розетка. Почетните знаци се връчват и целогодишно по конкретни поводи. Почетните знаци, свързани с името на Министерството на културата, като категориите „Златен век” – огърлие и „Златен век” – звезда се изработват от „Монетен двор“ ЕАД на БНБ.
 
 

URL: https://app.eop.bg/today/378860

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД