Договаряне без предварително обявление

Обявлението е в архива.
5408515

Публикувана на: 19.12.2023

Краен срок: 28.12.2023

Прогнозна стойност: 293856.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА РОДОПИ

Уникален номер на поръчката: 00464-2023-0059

Обществената поръчка включва доставка на твърдо гориво – дърва за огрев, въглища и пелети, за нуждите  на кметствата, пенсионерските клубове и детските заведения, намиращи се на територията на Община „Родопи” за срок от датата на сключване на борсов Договор до 31.12.2025 г.
Модул на делимост: 1 контракт.
Прогнозно количество за доставка на твърдо гориво – дърва за огрев, въглища и пелети: 
1. Доставка на дърва за огрев - 489,6 куб.м. /от които 81,6 куб.м. - 
Опция допълнително количество гориво в размер на 20 %/
2. 
Доставка на въглища  тип „Донбас“ - 36 тона /от които 6 тона - Опция допълнително количество гориво в размер на 20 %/
3. 
Доставка на дървесни пелети 276 тона /от които 46 тона - Опция допълнително количество гориво в размер на 20 %/
Посочените количества са прогнозни и Възложителят си запазва правото да увеличава или намаля прогнозните количества в зависимост от нуждите на Община Родопи“ и според финансовата обезпеченост за срока на договора. Точното количество се определя на базата на подадени заявки от страна на Възложителя. Реалната консумация за бъдещ период зависи от климатичните условията на съответния отоплителен сезон.
С цел определяне стойността на борсовия договор записаните в договора количества ще отговарят на единичните цени на определения на борсовата сесия доставчик, валидни към деня на сключване на борсовата сделка.
Опцията за „допълнително количество“: Възложителят си запазва правото при необходимост на допълнително количества от различните видове твърдо гориво  въглища и/или дърва за огрев и/или пелети, да закупи същите до размера на 20 % от всеки вид гориво преди изтичане срока на същия.         
Възложителят не се ангажира да усвои изцяло посочените суми и не носи отговорност пред Доставчика за претенции в случай, че обемът на поръчката не бъде изпълнен изцяло.
Изисквания към изпълнението:

1. доставка на дърва за огрев:
Доставените дърва за огрев  трябва да са с подходящ размер за употреба в битови отоплителни уреди работещи с дърва за огрев (печки), да са нарязани и нацепени, дължина – от 20 см до 40 см., диаметър от 10 см. до 25 см. Дървата да са букови или дъбови. Продуктът да е придобит съгласно Закона за горите и свързаните с него подзаконови нормативни актове.
Предаването на  твърдите горива – дърва за огрев се извършва на територията на община „Родопи” в  обектите посочени от община „Родопи” при подаване на заявката.
2.доставка на въглища:
Доставените въглища трябва да са Донбас - да са промити, пресяти, без наличие на пепел с висока калоричност над 5800 ккал/kg, допустима обща влага - 10,5 %, насипни и да са придружени със сертификат за качество, издадено от производителя.
Предаването на  твърдите горива – въглища се извършва на територията на община „Родопи” в обектите посочени от община „Родопи” при подаване на заявката.
3.доставка на пелети:
Доставените пелети трябва да са от 100% чиста иглолистна нерафинирана дървесина без странични примеси, диаметър- 6 мм, дължина-8 мм -30 мм, калоричност- не по-малка от  5.2 кwh/kg, влагосъдържание-максимум 10%, пепелосъдържание- по-малко  от 1,0%, след горене да не се образува твърда шлака, пакетирани в полиетиленови торби от прозрачно фолио с единично тегло от 15 кг., херметично запечатани, Година на производство: 2020г./2023г.
Срок на годност/съхранение/ съгласно БДС и да са придружени със сертификат за качество.
Предаването на  твърдите горива – пелети се извършва на територията на община „Родопи” в обектите посочени от община „Родопи” при подаване на заявката.
Други технически изисквания:
 Съпроводителни документи при извършване на доставки:
- Доставените дърва за огрев трябва да бъдат придружени с документ доказващ законния им произход и т.нар. „Превозни билети”;
- Доставените въглища трябва да са придружени с декларация за съответствие с техническите изисквания на възложителя;
-  Доставяните количества пелети да бъдат придружени с декларация за съответствие на качеството на горивото.
Количеството, вида и качеството на доставките на твърдо гориво трябва да отговарят напълно на условията за изпълнение разписани в настоящата поръчка-спецификация.
Приемане на доставките:

Приемането на твърдото гориво / въглища и/или дърва за огрев и/или пелети/ ще се удостоверява чрез двустранно подписан приемо-предавателен протокол от определени от Възложителя длъжностни лица от една страна и от представители на изпълнителя, от друга страна. В протокола се описва вида, качеството и количеството на доставените твърди горива въглища и/или дърва за огрев и/или пелети  и тяхното съответствие с предложението на Изпълнителя. В случай че при подписването на приемо-предавателния протокол за приемане на доставените твърди горива за отопление, Възложителят установи, че те не отговарят на предварително договорения вид и/или има отклонения в качеството, Възложителят се отказва от доставката. При отказ за приемане на доставката, Изпълнителят в посочения от Възложителя срок на замяна в рекламационното писмо се задължава да достави дърва за огрев и/или въглища и/или пелети, които да отговарят на предварително договорения вид и качество.
Възложителят подписва приемо-предавателния протокол само при условия, че всички доставени въглища и/или дърва за огрев и/или пелети отговарят изцяло на предложението на Изпълнителя.
Транспортът и товаро-разтоварните работи на местата за доставка са за сметка на изпълнителя.
Срокове за доставка: 
1.Срок за доставка по заявка – до 3 (три) календарни дни от получаване на писмена заявка за необходимите количества твърдо гориво / въглища и/или дърва за огрев и/или пелети/  от Възложителя.
2.Срок на доставка при аварийна нужда –  до 24 ч. (двадесет и четири часа) от получаване на писмена заявка за необходимите количества  твърдо гориво / въглища и/или дърва за огрев и/или пелети/ от Възложителя.
Забележка: В случай че срокът, посочен по-горе в т.1 и т.2 съвпада с неработен ден, то доставката се изпълнява до 10.00 ч. в първия следващ работен ден. Подаване на заявка за необходимите количества  твърдо гориво / въглища и/или дърва за огрев и/или пелети/ се извършва в писмен вид по факс, e-mail, указан от Изпълнителя, както и паралелно уведомление на мобилен и/или стационарен телефонен номер.
Рекламации и начин на тяхното уреждане:
В случай че при подписването на приемо-предавателния протокол за приемане на доставеното твърдо гориво / въглища и/или дърва за огрев и/или пелети/, възложителят установи, че те не отговарят на предварително договорения вид и/или има отклонения в качеството, възложителят се отказва от доставката. Рекламации относно количеството на доставените въглища и/или дърва за огрев и/или пелети, се прави в момента на приемането им. Рекламации относно вида и качеството на доставеното твърдо гориво, се прави  до 2 (два) работни дни от датата на доставката и подписването на приемо-предавател протокол.
В случай на рекламация и възникване на спор между страните по договора, възложителят осигурява проверка на рекламираната стока от контролна организация в присъствието на представители на двете страни, за което се съставя надлежен протокол. Заключението на контролната организация е задължително за страните. Изпълнителят е длъжен да замени за своя сметка рекламираната доставка с качествена в срока, посочен от Възложителя в рекламационното писмо. Всички разходи по проверката са за сметка на Изпълнителя.
Ако анализът потвърди несъответствие на технически характеристики и качество на стоката спрямо изискванията, Купувачът не заплаща съответното количество стока, а в случай, че вече го е заплатил, има право да приспадне заплатената сума от последващо дължимо плащане. В този случай Продавачът дължи на Купувача неустойка в размер на 10 % от стойността на доставената некачествена  стока, като Купувача може да приспадне начислената неустойка от последващо дължимо плащане и/или Продавачът се задължава да заплати размера на неустойката в петдневен срок от получаване на покана от Купувача за това, в посочената в поканата банкова сметка.
При системна продажба на некачествени горива /две последователни доставки/, Купувачът си запазва правото да прекрати договора.
Рекламации по издадените от Продавача фактури се приемат до три месеца от датата на издаването им. Това не отменя задължението на Купувача да заплати дължимите по тях суми.
След разглеждане на рекламацията и признаването й за основателна Продавачът възстановява надвзетите суми в едноседмичен срок.
Начин на плащане: Заплащането на доставените дърва за огрев и/или въглища и/или  пелети  ще се извършва по банков път в лева по посочената от Изпълнителя банкова сметка до 30 (тридесет) календарни дни след представяне на фактура и двустранно подписан приемо-предавателен/ни протокол /ли за извършената/ите доставка/и. Възложителят дължи плащане само за заявени по надлежния ред и реално доставени и приети доставки на дърва за огрев и/или въглища и/или  пелети.
Корекция в цената на сключения борсов Договор се допуска в случаите на промяна в цената на производител/вносител с повече от ±6 % (шест процента). Корекция в цената на сключения борсов договор влиза в сила след писмено одобрение от страна на Купувача – Община Родопи, на базата на представен документ за промяна в цената.
Срок на договора:                                                                                                                                                

1. Договорът влиза в сила от датата на подписване му на „ССБ“ АД.
2. Договорът се сключва за срок от от датата на подписване му на „ССБ“ АД, до 31.12.2025г.
Опция за „удължаване срока на договора“:  При изтичане на срока на договора и при наличие на финансов ресурс в рамките на прогнозната стойност, Възложителят може да удължи действието на договора до достигане на  прогнозната стойност, но не с повече от 6 месеца или избор на нов изпълнител, което от двете обстоятелства настъпи първо. Възложителят може да реализира тази опция при спазване на разпоредбата на чл.116, ал.1, т. 1 от ЗОП с подписване на допълнително споразумение, което става неразделна част от борсовия договор, преди изтичането на срока на изпълнение на настоящия борсов договор.          
Неустойки:
1. На крайния Продавач: За изпълнение на задължения по борсовия договор, крайният Продавач дължи неустойка в размер на 3 % от стойността на неизпълнението, включително за неоснователно прекратяване или разваляне на договора.
2. На крайния Купувач: При забава на плащането, крайният Купувач дължи обезщетение в размер  на законната лихва  върху забавеното плащане, за периода на забавата.
Прекратяване на борсовия договор. Сключеният борсов договор се прекратява в следните случаи:
1. С изтичане на срока на договора;
2. При достигане на общата стойност на договора;
3. Поради виновно неизпълнение на задълженията на някоя от страните. В този случай изправната страна поканва неизправната да изпълни задълженията си в подходящ за това срок, като предупреждава, че при неспазване на срока, ще счита договора за развален. След прекратяване действието на сключения борсов договор, неговите клаузи ще се прилагат до окончателното изпълнение на всички задължения на страните, възникнали през периода на неговото действие.
Гаранция за изпълнение:
Внася се гаранция за изпълнение на договора в размер на 1% /един процент/  от стойността на борсовия договор без ДДС.


 

URL: https://app.eop.bg/today/349829

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД