Договаряне без предварително обявление

Обявлението е в архива.
5332983

Публикувана на: 22.11.2023

Краен срок: 04.12.2023

Прогнозна стойност: 407500.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ЦЕНТЪР ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ - ПЛЕВЕН

Уникален номер на поръчката: 00077-2023-0006

1. Пълно описание на поръчката:
Обществена поръчка за доставка на горива за зареждане на моторни превозни средства на ЦСМП-Плевен, за срок от 2 години.
Обща прогнозна стойност:  407 500 лева (четиристотин и седем хиляди и петстотин лева) без включен ДДС.
2. Наименование на стоката и количества:
Вид гориво
мярка
Количество за 2 години,   
в литри (+/- 20%)
Безоловен бензин А95Н,
код по CPV 09132100-4
литър
3 000
( три хиляди литра)
Дизелово гориво Б6,
код по CPV 09134200-9
литър
160 000
(сто и шестдесет хиляди литра)
Посочените по-горе количества са ориентировъчни и са изчислени на база минал период, които количества крайният Купувач ще усвоява според нуждите си, а крайният Продавач няма да търси отговорност ако не се усвоят в цялост.
3. Качество: Отговарящо на разпоредбите на Наредбата за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол приета с ПМС №156/15.07.2003 г. (ДВ, бр. 66 от 2003г.) и нейните изменения и допълнения.
4. Място на предаване: В бензиностанциите на Продавача, разположени на територията на област Плевен и Република България, с непрекъснат режим на работа, чрез предоставяне на карти за безналично плащане за зареждане на транспортните средства. Крайният  Продавач да има поне една бензиностанция в близост до градовете: Плевен, Левски, Червен бряг, Белене, Никопол, Гулянци, Искър, Кнежа и Долна Митрополия.
5. Срок на предаване: В момента на зареждане на съответната колонка на бензиностанция на Купувача за покупка на конкретно количество гориво.
6. Срок на борсовия договор: 24 (двадесет и четири) месеца, считано от 07.01.2024 г.или до изчерпване на количествата, което от двете събития настъпи първо.
7. Цена-включени разходи: Продажната цена за 1 литър с ДДС за съответния вид гориво на колонка на бензиностанциите на крайния Продавач в деня на зареждането намалена с най-голямата търговска отстъпка договорена на сесиите на НСБ АД.
Отстъпката е постоянна и остава непроменена през цялото действие на договора.
            Текуща актуализация на цените на горивата се извършва от крайния Продавач в съответствие с пазарните условия и/или при промяна на цените от основния производител на горива на територията на страната.
В посочената в Борсовия договор цена следва да е включена стойността на стоката, транспортни разходи, мита и налози на горивата предмет на борсовия договор.
Всички разходи, свързани с издаването и ползването на картите за безналично плащане, са за сметка на Продавача.
За срока на договора крайният Купувач си запазва правото, безплатно да прави промени в списъка на издадените карти, в случай на отчуждаване или бракуване на МПС, съответно придобиване на нови, както и да подменя загубени магнитни карти.
8. Срок на заплащане на цената: до 30 (тридесет) календарни дни след коректно издадена фактура и/или разпечатка за фактуриране на периода.
9. Начин на заплащане: по банков път, по банкова сметка посочена от крайния Продавач.
10. Опаковка: наливно.
11. Производител: България, ЕС или от внос.
12. Дата на производство и срок на годност: годината на доставка или предходната година.
13. Акт, удостоверяващ предаване на стоката: фискален бон, подписан от представител на Продавача и представител на Купувача.
14. Начин на установяване на количеството: извършва се в момента на зареждане на автомобила според измервателно устройство и показанията на бензиноколонката, както и разпечатка в писмен и електронен вид, отразяваща конкретното зареждане.
15. Орган, удостоверяващ качеството на получаваната стока: упълномощени представители на Продавача и Купувача. В случай на спор - независима оторизирана българска организация.
16. Рекламационен срок, начин на уреждане на рекламациите: за количествени и видими недостатъци – в момента на зареждането. За скрити недостатъци рекламациите се правят в срок до 3 (три) дни след зареждането.  Продавачът носи отговорност за вреди, произтекли от некачествени горива.
17. Неустойки: за забава и неизпълнение на задълженията по борсовия договор, неустойката е равна на ОЛП + 10, но не повече от 10% и се определя върху стойността на забавеното плащане.
18. Норма на товарене и други транспортни условия: ежедневно, от бензиностанциите на крайния Продавач, съгласно нуждите на крайния Купувач.
19. Критерий за избор на изпълнител: Най ниската предложена цена с включена търговска отстъпка, която е постигната между брокерите на борсова сесия на Национална стокова борса-АД.
 20. Други уговорки:
- При сключване на борсов договор крайният Продавач или негов представител се задължават да представят на крайния Купувача документите по чл. 58, ал. 1 от ЗОП, по чл. 112, ал. 1, т. 2 и т.3 от ЗОП, декларация за липсата на обстоятелства по чл. 54, ал. 1, т. 7 от ЗОП,  декларация за отсъствието на обстоятелствата по чл. 3, т. 8 или наличие на изключенията по чл. 4 от Закона за икономическите и финансовите отношение с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРКЛТДС), както и декларация по чл.87 от Закона за противодействие на корупцията.
- Крайният Продавач следва да декларира, че стоката е освободена от претенции и задължения към трети лица и фирми.
- С подписването на борсов договор представителите (борсовите членове) на крайните Продавач и Купувач декларират писмено изричното си съгласие за цялостно, пълно и безусловно прехвърляне на възникналите за тях парични, стокови и други вземания, права и задължения по борсовия договор върху упълномощилите ги лица - съответните крайни Продавач и Купувач.
- Приемането на борсовия договор е факт и когато в срок от 24 (двадесет и четири) часа след получаване на екземпляр от него, крайните Продавач и/или Купувач обосновано не го оспорят частично или напълно в писмена форма; 
- Претенции и спорове, произтичащи или свързани с тълкуването и изпълнението на сключения борсов договор, се отнасят за разрешаване до компетентния съд.
Всички неуредени в настоящата техническа спецификация моменти са обект на допълнително уточняване между страните.
 

URL: https://app.eop.bg/today/344069

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД