Конкурс за проект

Обявлението е в архива.
5292440

Публикувана на: 06.11.2023

Краен срок: 29.01.2024

Прогнозна стойност: 100000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Уникален номер на поръчката: 00087-2023-0255

Изработка на работен инвестиционен проект за възстановяване на Мемориала на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк при Първа Софийска пехотна дивизия в Балканската война 1912-1913 г., Междусъюзническата война 1913 г. и Първата световна война 1914-1918 г.
Идейният проект следва да предложи решение за постигане на естетическа, емоционално сигурна, здравословна, безопасна и общодостъпна среда, в която да бъде материализирана със съвременни художествено-естетически средства историческата, културната и родовата памет за загиналите офицери и войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк при Първа Софийска пехотна дивизия.

Всяко предлагано решение следва да допринася за пълноценното обогатяване на съществуващата физическа среда чрез пространствено обоснована и естетически балансирана намеса. Всяко предложение следва да доказва, че при реализацията си реално ще повиши качеството на обитаване на парковото пространство, без да препятства и изменя характера на ежедневно извършваните дейности на територията на парка.
Предвижданията на идейния проект следва да включват:

  • осигуряване на условия за отдаване на почит и възпоменание, включително за полагане на венци, чрез възстановяване на мемориала на загиналите войници, който да представлява недвижимо материално свидетелство в памет и прослава на падналите в Балканската война 1912-1913 г., Междусъюзническата война 1913 г. и Първата световна война 1914-1918 г.
  • цялостно повишаване на естетическите и функционалните качества на обитаемата среда чрез пълноценно и безконфликтно свързване на предложеното решение с околното пространство и паралелното му развитие.

В допълнение, следва да бъде осигурена и възможност за възприемане на мемориала през тъмната част на денонощието чрез оформяне на подходящо художествено осветление, при съобразяване съществуващото осветление на територията.
Таг: проектиране

URL: https://app.eop.bg/today/340093

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД