Открита процедура

Обявлението е в архива.
5927609

Публикувана на: 28.03.2024

Краен срок: 26.04.2024

Прогнозна стойност: 2250000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"

Уникален номер на поръчката: 00044-2024-0016

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Избор на изпълнител за предоставяне на услуги за поддръжка и надграждане на система за вторична интеграция и правоприлагане“.
Целта на обществената поръчка е да бъде определен изпълнител за предоставяне на услуги за поддържка и надграждане на системата за вторична интеграция и правоприлагане, наричана  СВИП.

​​​​​​Предметът на обществената поръчка включва описание на дейностите по поръчката:

Дейност 1 - Предоставяне на услуги за поддръжка на системата за вторична интеграция и правоприлагане:
В обхвата на услугите е извършването на дейности по поддръжка на нормалната експлоатация на СВИП и обменна на данни между нея и:
• Електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща техническа максимална маса над 3,5т. (тол) и на база време за леки автомобили с обща техническа допустима максимална маса до 3,5т. (електронна винетка)
• Информационната система на Министерство на Вътрешните работи;
• Информационната система на Национална Агенция по приходите;
• Информационната система на Агенция Митници.
Поддръжката обхваща следните дейности:
• Поддръжка, отстраняване на дефекти в изходният код на софтуерните модули и следене за коректната работа на програмното осигуряване за обмен на данни между Системата за вторична интеграция и правоприлагане (СВИП) и Електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща техническа максимална маса над 3,5т. (тол) и на база време за леки автомобили с обща техническа допустима максимална маса до 3,5т. (електронна винетка), информационните системи на МВР, Агенция Митници и НАП;
• Поддръжка, отстраняване на дефекти в изходният код на софтуерните модули и следене за коректната работа на програмното осигуряване за обмен на данни, свързани с проверки за нарушения и заплащане на компенсаторни такси, проверки за наличие на е-винетки, издадени по чл. 10, ал. 9 от Закона за пътищата, при пререгистрация на автомобил и след извършена корекция;
• Поддръжка, отстраняване на дефекти в изходният код на софтуерните модули и следене за коректната работа на функционалности по съставяне, електронно подписване, връчване и проследяване на документите и плащанията на дължимите  такси и глоби, свързани с процеса на правоприлагане във връзка с чл.187а, чл.189е  и чл.189ж от Закона за движението по пътищата.

Дейност 2 – Опция за предоставяне на услуги за надграждане на системата за вторична интеграция и правоприлагане:
• Опция за предоставяне на дейностите по надграждане и създаване на нови функционалности в СВИП. Ще се реализират по заявка от страна на Възложителя според нуждите му в момента на заявката.
• Възложителят запазва правото си по отношение на услугите по Дейност 2 (но не се задължава) да възложи „опция за предоставяне на услуги за надграждане на системата за вторична интеграция и правоприлагане“.
• Възложителят се ползва от тази опция за съответната услуга включена в услугите по Дейност 2, в случай на възникване необходимост от надграждане на системата за вторична интеграция и правоприлагане, породено в резултат от възникнали изменения на нормативната уредба, в това число Закона за пътищата и подзаконовите нормативни актове, които биха довели до необходимост от добавяне на нови функционалности в системата за вторична интеграция и правоприлагане и други нормативни изменения, които биха довели до необходимост.
• Възложителят се ползва от тази опция и във връзка с възникнала необходимост във връзка с изменение на Инструкция № РД-02-21-1 от 16.04.2020 г. за обмена на информация, условията и реда за достъп до информационни системи за целите на осъществяване на контрол, установяване и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътни такси, между Агенция "Пътна инфраструктура", Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници".
• Възложителят се ползва от тази опция и във връзка с непредвидена оптимизация на процесите по административно правоприлагане, осигуряването на достъп и обмен на данни с други държавни институции, Национални доставчици на услуги и/ или др., както и при необходимост от отстраняване на открити грешки при работата на текущото програмно осигуряване и/или нужда от смяна на софтуерните платформи на СВИП, които биха довели до необходимост от добавяне на нови функционалности и/ или промяна на изходния код на системата за вторична интеграция и правоприлагане.
• Възложителят е задължен да приеме и заплати само услугите, които е заявил и които са му действително предоставени и приети без забележка.
• Опцията се реализира при спазване на разпоредбите на чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП, като за целта страните подписват допълнително споразумение. За заявената опция в процеса на изпълнение на договора се прилагат условията посочени в него.
• Участникът декларира, че ще изпълнява всички заявки на Възложителя, свързани с опцията за предоставяне на Дейност 2 от предмета на договора, в посочения срок, обем, сложност и специфика, включително такива, които изискват интеграция, миграция към друга или нова платформа, както и преинсталиране на цялостната среда.
• Участникът няма право да иска допълнително възнаграждение или разноски за изпълнение на тези заявки и се съгласява, че всички дейности по изпълнение на заявките ще бъдат извършени в съответствие с условията и цената, посочени в договора.
• Участникът няма право да прекратява, отлага, отказва или забавя изпълнението на заявки.
• При изпълнение на Дейност 2 участникът ще спазва всички приложими стандарти за качество на изпълнение на заявките и добри практики, признати от Възложителя. Участникът предоставя доказателства за съответствие с тези стандарти, в т. ч. сертификати, декларации, отчети или други документи, поискани от Възложителя, преди започване изпълнението на  съответната заявка.
• Възложителят има право по всяко време на изпълнението на съответната заявка да извършва проверки на качеството на изпълнение и да иска корективни действия при установяване на несъответствия или недостатъци, които Изпълнителят следва да извърши в посочени от Възложителя срокове.
*Забележка: Подробно описание на изискванията на Възложителя към изпълнението на предмета на обществената поръчка е посочено в Техническа спецификация (Приложение № 1), приложено към настоящата документация за обществената поръчка!

URL: https://app.eop.bg/today/371409

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД