Открита процедура

Обявлението е в архива.
5508710

Публикувана на: 26.01.2024

Краен срок: 11.03.2024

Прогнозна стойност: 3250000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) - МВР

Уникален номер на поръчката: 02443-2024-0002

„Доставка на леки автомобили“ в рамките на проектно предложение по Процедура “Обезпечаване наземния капацитет за борба с горски пожари и подготовка на населението за реакция”, включена в Индикативната годишна работна програма за 2023 г. на Програма “Околна среда” 2021-2027 г. (ПОС 2021-2027 г.)

Кратко описание:
Обществената поръчка обхваща доставка на 100 броя леки автомобили за транспортно осигуряване на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при осъществяване на превантивна дейност, превантивен контрол, пожарогасителна и/или спасителна дейност.

Срок за изпълнение на обществената поръчка:
Договорът по настоящата обществена поръчка е под условие съгласно чл. 114 от ЗОП - при откриване на процедурата не е осигурено финансиране.
Договорът влиза в сила от датата на регистрирането му в деловодната система на Възложителя и е с отложено изпълнение.
Изпълнението на договора започва след осигуряване на финансиране от страна на Възложителя и се потвърждава чрез изпращане на уведомително писмо от възложителя до изпълнителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.
Текстът и условията на банковата гаранция и застрахователната полица, предварително се съгласуват с Възложителя. Текстът и условията на банковата гаранция и застрахователната полица (Общите условия на застрахователя) трябва да не са в противоречие с условията на процедурата и клаузите на проекта на договор по обществената поръчка. При неодобряване на текста и условията на банковата гаранция или застрахователната полица (Общите условия на застрахователя) изпълнителят следва да предприеме действия за коригирането съобразно условията на процедурата и клаузите на проекта на договор по обществената поръчка. Кореспонденцията се осъществява чрез платформата.
Изпълнението на договора започва от:
- Дата на постъпване на гаранцията по сметка на възложителя в случай, че  гаранцията за изпълнение е под формата на парична сума внесена по сметката на Възложителя;
- Дата на получаване на оригинална банкова гаранция или застраховка (с предварително одобрени текст и условия), входирана в деловодството на ГДПБЗН.
Срокът на договора изтича след изтичането на гаранционния срок на автомобилите и удовлетворяването на всички претенции на Възложителя, свързани с гаранционната отговорност на Изпълнителя.
Когато след изтичане на тримесечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие.
Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.
Крайният срок за изпълнение на доставката е до 36 месеца от датата на изпращане на уведомително писмо от възложителя до изпълнителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение.

URL: https://app.eop.bg/today/352809

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД