Открита процедура

Обявлението е в архива.
5417727

Публикувана на: 22.12.2023

Краен срок: 22.01.2024

Прогнозна стойност: 1533000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Военномедицинска академия

Уникален номер на поръчката: 00085-2023-0075

Извозване на разделно събрани опасни и неопасни болнични отпадъци за нуждите на ВМА и структурите ѝ в страната по обособени позиции

Кратко описание / документация :

Обект на настоящата обществена поръчка е „услуга” по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 3 от ЗОП.
Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на обществената поръчка по всяка обособена позиция са описани и регламентирани в Техническата спецификация, ЧАСТ II от документацията за участие.
Извършване на дейностите по извозване на разделно събрани опасни и неопасни болнични отпадъци на Военномедицинска академия и подчинените й структури в страната, ще се осъществява по видове и количества, съгласно условията на Техническите спецификации за съответните обособени позиции (Приложение № 1.1,  № 1.1.1, № 1.2 и № 1.3), неразделна част от документацията.
 Изпълнителят ще осъществява възложените му дейности, съгласно изискванията на Възложителя и законовите и подзаконови нормативни актове, регламентиращи дейностите включени във всяка обособена позиция. Дейностите по предмета на поръчката по съответната обособена позиция, ако е приложимо се извършват в съответствие със специалните изисквания на Закона за управление на отпадъците (ЗУО), Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и всички други норми, регулиращи транспорта (извозването), включително и обезвреждането на опасни болнични отпадъци – Наредба № 2 от 23.07.2014 г. за класификацията на отпадъците, Наредба № 1 от 04.06.2014 г. за реда и образците, по които се предоставя информация за дейностите по отпадъците, както и реда за водене на публични регистри, Наредба за изискванията за третиране и транспортиране на производствени и опасни отпадъци, Наредба № 40 от 14.01.2004 г. за условията и реда за извършване на автомобилен превоз на опасни товари, Наредба № 1 от 09.02.2015 г. за изискванията към дейностите по събиране и третиране на отпадъците на територията на лечебните и здравните заведения.
Дейностите по всяка обособена позиция ще се извършват периодично. Посочените количества отпадъци в Техническата спецификация по съответната обособена позиция са индикативни/прогнозни като зависят от дейностите извършвани от ВМА и генерираните от структурите отпадъци, до достигане на пределната финансова рамка на договора. Възложителят няма задължение да достигне цялото количество и/или всички номенклатури.
Възложителят си запазва правото при необходимост:

  • да променя посочените в Техническата спецификация за съответната обособена позиция количества болнични отпадъци, съобразно нуждите си;
  • да се отказва от дейности по третиране на определени видове отпадъци, включени в спецификацията по съответната обособена позиция, в случай на промяна на нормативната уредба, структурни промени във ВМА, както и при отпадане на необходимостта от третиране на посочен вид отпадъци;
  • да заявява дейности по третиране на нови видове отпадъци, които не са включени в техническата спецификация по съответната обособена позиция, но са в изпълнение на предмета на обществената поръчка; * Под „нови видове” се има предвид: третиране на видове отпадъци, еквивалентни/сходни с включените в Техническата спецификация.

URL:https://app.eop.bg/today/342096

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД