Открита процедура

Обявлението е в архива.
6032116

Публикувана на: 13.05.2024

Краен срок: 13.06.2024

Прогнозна стойност: 3723373.55 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"

Уникален номер на поръчката: 00044-2024-0017

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Определяне на изпълнител на консултантска услуга във връзка с изграждането на 15 обекта от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления по 4 (четири) обособени позиции:
Обособена позиция № 1:

  • Обект № 1: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ при км 18+700, дясно“.
  • Обект № 2: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ при км 22+900, ляво“.
  • Обект № 3: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ при км 23+250, ляво“.
  • Обект № 4: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ при км 23+370, ляво“.
  • Обект № 5: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ при км 23+500, ляво“.
  • Обект № 6: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ при км 24+250, ляво“.
  • Обект № 7: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път II-82 „Костенец – Радуил – Боровец – Самоков“ в участъка при км 25+400, ляво“.

Обособена позиция № 2:

  • Обект № 1: „Укрепване на свлачище на републикански път ІІІ-551 „О.п. Дебелец – Плаково – Средни колиби – Елена“, при км 2+418, на откос от югозападната страна на ул. „Патриарх Евтимий Търновски”, срещу дворни места с № 2А и № 4 с идентификационен № VTR04.20242.03“.

Обособена позиция № 3:

  • Обект № 1: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-4041 „Севлиево – Янтра – Скалско – Геша – Дряново“ в участъка от км 8+617 до км 8+800, в участъка от км 10+000 до км 10+240 и в участъка от 21+002 до км 21+336“.
  • Обект № 2: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-405 „(О.п. Севлиево - Велико Търново) - Добромирка - Вишовград - Бяла Черква - Павликени - Батак - Караисен - Алеково - Царевец – Свищов“ в участъка от км 2+133 до км 2+980“.
  • Обект № 3: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-6072 „Граница Ловеч - Кръвеник - Стоките - Батошево - (Горна Росица - Гъбене), в района на с. Селище, при км 11+672“.
  • Обект № 4: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път I-5/Е-85 „Габрово - Шипка – Казанлък“ при км 160+867“.
  • Обект № 5: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на III-4404 „Габрово - Трънито - Дебел дял - Музга – Гъбене“ в участъка от км 13+125 до км 13+177“.

Обособена позиция № 4:

  • Обект № 1: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на АМ „Тракия“ в участъка от км 342 до км 348“.
  • Обект № 2: „Трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път I-9 „о.п. Слънчев бряг – Бургас“ в участъка от км 225+852 до км 226+322“.

* Целта на обществената поръчка е да бъдат определени изпълнители на консултантската услуга (изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения Техническия проект, и упражняване на строителен надзор по време на строителството), във връзка с изграждането на 15 (петнадесет) обекта от Републиканската пътна мрежа (РПМ), засегнати от геодинамични процеси и явления на всяка една от обособените позиции от 1 до 4, като в тази връзка се сключат договори за тяхното изпълнение, с оглед извършване на качествено строителство на обектите, в съответствие с нормативните изисквания и спазване на договорените срокове.

Предметът на обществената поръчка включва описание на дейностите по поръчката, за всяка обособена позиция от 1 до 4, както следва:
А) Етап I - Изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения Техническия проект:
А1) Изготвяне и представяне на Възложителя на писмени становища на всеки етап от проектирането, в случай че се изисква такова;
А2) Изготвяне и предоставяне на Възложителя на готов Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект с основните изисквания към строежа и извършване на технически контрол по част „Конструктивна”, на база предоставения от Възложителя Технически проект, необходим за изготвянето му.

Б) Етап II - Упражняване на строителен надзор при изпълнение на строителството, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове:
Б1) Координиране на строителния процес до въвеждането на строежа в експлоатация;
Б2) Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на строежа, съгласно Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи;
Б3) Контрол на строителните продукти, влагани в строежа преди и по време на извършване на строително - монтажните работи (СМР);
Б4) Контрол на извършените СМР;
Б5) Консултантът трябва да използва Акредитирана строителна лаборатория, различна от тази, която ще използва Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг), с която да извършва задължителни собствени проби/ изпитвания и контролни проверки по време на изпълнението и приемането на СМР, съгласно Техническа спецификация 2014 г. на Агенция „Пътна инфраструктура“ (ТС 2014 на АПИ). Да присъства и да следи на място за вземането на проби и изпитването им в лабораторни условия, когато пробовземането се извършва от Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг). Да провежда вземания на проби и изпитвания на материали и качество на изпълнение, където това е приложимо, както и да извършва изпитвания, когато е необходимо да бъдат потвърдени достигнатите стандарти;
Б6) Ежедневен контрол на строителния процес за съответствието на строежа с действащите норми и правила за изпълнение на СМР и за спазване на изискванията по чл. 169 от ЗУТ и одобрения инвестиционен проект;
Б7) Проверяване и/или съставяне (в приложимите случаи) и подписване на актове и протоколи, съгласно Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и други законови разпоредби (в това число: Протокол обр. 2а за стартиране на строителството; Констативен акт обр. 15, съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, с който се удостоверява, че строежът е изпълнен съобразно одобрения инвестиционен проект, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 и 3 от ЗУТ и условията на договора; Протокол обр. 16 и Разрешението за ползване на строежа), в съответствие с договора за проектиране и строителство (инженеринг) и разпоредбите на българското законодателство в областта на строителството;
Б8) Консултантът трябва да извършва проверка, съгласуване, одобряване и издаване на писмено становище в срок от 10 (десет) календарни дни след представянето от страна на Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг) на:
а) съставената от него отделна Количествено – стойностна сметка (КСС) към Техническия проект, след утвърждаването му;
б) изготвения от него График за изпълнение на СМР;
в) Технология на изпълнение на СМР на строежа, както и да извършва контрол за спазването ѝ по време на изпълнението на съответните СМР на обекта;
г) Анализни цени за всяка една от видовете дейности, предвидени за изпълнение по КСС към Техническия проект;
д) Анализни цени при възникване на СМР, които не са предвидени в Техническия проект;
е) Заменителни таблици (по образец на Възложителя);
ж) представената от него „Временна организация за движение“ (ВОД);
Б9) Отчитане хода на изпълнение на договора и на извършените СМР с месечни доклади;
Б10) Към месечен доклад за отчитане хода на изпълнение на договора за проектиране и строителство (инженеринг) и на извършените СМР, следва да се представя попълнена и подписана от всеки от служителите/ експертите от екипа на Консултанта Декларация, с която да се гарантира, че изпълнените СМР са с необходимото качество и са с реално изпълнени количества;
Б11) Служителите/ експертите от екипа на Консултанта е необходимо да бъдат на обекта по време на целия строителен период, като присъствието им по дни трябва да е изцяло съобразено с видовете работи, които ще се извършват на строежа, съгласно Графика за изпълнение на СМР по договора за проектиране и строителство (инженеринг). Ръководителят на екипа и Координаторът по безопасност и здраве трябва да бъдат непрекъснато на обекта по време на целия строителен период. Консултантът е задължен да представи Времеви график за присъствието на служителите/ експертите от екипа му, в срок от 10 (десет) календарни дни след даване на становище по т. Б8), буква „б“, съобразно с одобрения График за изпълнение на СМР, изготвен от Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг);
Б12) Присъствието на служителите/ експертите от екипа на Консултанта трябва да се удостоверява ежедневно от представители на съответното ОПУ, на чиято територия е разположен обектът. Присъствието да се отчита чрез Протокол за присъствието на обекта на членовете от екипа на Консултанта, като се посочат и видовете СМР, които се извършват в момента на проверката. Протоколът следва да се подписва и от присъстващите към момента на проверката членове на екипа на Консултанта;
Б13) Окомплектоване на цялата необходима документация по време на строителния процес – актове, протоколи, изпитвания и измервания, сертификати за вложени материали, декларации за съответствие и други, и информиране на Възложителя за липсващи документи, както и съдействие за тяхното набавяне;
Б14) Съставяне и подписване на Констативен акт (Образец 15), съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, с който се удостоверява, че строежът е изпълнен съобразно одобрения инвестиционен проект, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 и 3 от ЗУТ и условията на договора за проектиране и строителство (инженеринг);
Б15) Осъществяване на геодезическо заснемане на строежа при спазване на изискванията на Наредба № 3 от 28.04.2005 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри (КККР), както и изработване на проект за изменение на Кадастралната карта, с който да бъде нанесен окончателно обекта в действащите КККР за съответните землища – относно чл. 54а от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР);
Б16) Съдействие за издаване на всички необходими писмени становища от специализираните контролни органи, договорите с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура;
Б17) Съставяне на Окончателен доклад по ЗУТ за въвеждане на строежа в експлоатация;
Б18) Изготвяне на Технически паспорт на строежа, съгласно Наредба № 5 от 28.12.2006 г. за техническите паспорти на строежите;
Б19) Консултантът е длъжен да упражнява строителен надзор и да извършва координация при изпълнение на строителството на обекта чрез технически правоспособни лица, съгласно изискванията на Наредба № РД-02-20-25 от 03.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор;
Б20) Приемане на хоризонталната пътна маркировка, съгласно проекта за „Постоянна организация и безопасност на движението“ (ПОБД), чрез прилагане на методика за измерване и приемане, респективно с последващо удостоверяване пред Възложителя, че същата отговаря на съответните нормативни изисквания;
Б21) Приемане на вертикалната пътна сигнализация, съгласно проекта за ПОБД, чрез прилагане на методика за измерване и приемане, респективно с последващо удостоверяване пред Възложителя, че същата отговаря на съответните нормативни изисквания;
Б22) Консултантът трябва да действа с цялата необходима грижа за защита на интересите на Възложителя;
Б23) Консултантът трябва да консултира Възложителя по отношение на всички необходими мерки за преодоляване на спорни ситуации и постигане на целите на договора за проектиране и строителство (инженеринг);
Б24) Консултантът трябва да оказва правна помощ на Възложителя, като дава правни становища относно законосъобразност, както и относно възникнали при реализацията на обекта правни казуси;
Б25) Консултантът трябва да преглежда, проверява и одобрява сертификатите на Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг), след което да се представят на Възложителя за окончателно одобрение и разплащане. При установяване на грешки, същият следва да бъде коригиран. При установяване на технически грешки и несъответствия в сертификат от страна на Възложителя, след като му е предаден за окончателно одобрение, респективно и за последващо разплащане, който е одобрен от Консултанта, се допуска налагане на санкция на Консултантът;
Б26) Консултантът трябва да следи внимателно напредъка на работите и своевременно да информира Възложителя за възможни проблеми, които могат да окажат влияние върху постигането на целите на Възложителя, във връзка с изпълнението на строежа, съгласно Графика за изпълнение на СМР, представен от Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг);
Б27) Изпълняване на всички останали задължения на Консултанта, предвидени в договора за обществената поръчка, договора с Изпълнителя за проектиране и строителство (инженеринг) и законовите разпоредби.

В) Етап III - Упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове:
В1) Извършване на редовни инспекции на въведения строеж в експлоатация през гаранционния период, минимум 2 (два) пъти в годината и изготвяне на доклади за резултатите от тези инспекции;
В2) Проверка и изпращане на уведомление до Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг) за всички дефекти, за които е бил уведомен от Възложителя, както и определяне на действия, необходими за отстраняването на откритите дефекти;
В3) Издаване на инструкция към Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг) за отстраняване на дефекти и одобрение на предложените мерки за отстраняване на дефектите, както и постигане на съгласие с Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг) за отстраняването на повреди на работите;
В4) Проверява и одобрява отстраняването на дефектите и повредите на работите от Изпълнителя по договора за проектиране и строителство (инженеринг).

Г) Всички останали задължения, необходими за изпълнението на предмета на обществената поръчка и гаранционното поддържане на строежа, посочени в настоящата документация, както и тези, посочени в договора за проектиране и строителство (инженеринг), и законовите разпоредби.

*ВАЖНО! ВСЕКИ УЧАСТНИК В ПРОЦЕДУРАТА ИМА ПРАВО ДА ПОДАВА ОФЕРТА ЗА МАКСИМУМ 2 (ДВЕ) ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ!

URL: https://app.eop.bg/today/381851

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД