Открита процедура

Обявлението е в архива.
5774581

Публикувана на: 07.03.2024

Краен срок: 21.03.2024

Прогнозна стойност: 250000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"

Уникален номер на поръчката: 00044-2024-0012

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Избор на изпълнител за изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ и упражняване строителен надзор по време на строителство на обект: Укрепване и възстановяване на републикански път III-1403 (Подгоре – Шишманово – Макреш – гара Макреш - /о.п. Видин – Димово/ в участъка при км 19+800“.
Целта на обществената поръчка е Агенция „Пътна инфраструктура“ да определи изпълнител и да сключи договор с него, за изготвяне на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ и упражняване строителен надзор по време на строителство на горепосочения обект, с цел укрепване и възстановяване на компрометирания участък, с оглед извършване на качествено строителство на обекта, в съответствие с нормативните изисквания и при спазване на договорените срокове.

1. Кратко описание:Компрометираният участък се намира при км 19+800 в ляво по посока на километрирането на път III-1403, като ситуационно участъкът е в права.
От лявата страна по посока на километрирането на участък с дължина приблизително 200м е разрушен и обрушен почти целият насип, като се наблюдава увеличаване на дълбочината до пътното платно, а именно участъка от 19+702 до 19+902;
Пътният банкет е пропаднал по дължината на участъка, подвлечен в краищата;
Коловете на поставената СПО в участъка на разрушения банкет са във въздуха, като се крепи само на крайните шини, наблюдава се увеличение на участъка;
В участъка се наблюдава едностранен напречен наклон към дерето, при което отвеждането на повърхностни води образува сериозни ерозионни процеси, които спомагат за удълбочаване на свлачището;
На пътното платно се наблюдава удълбочаване на единичните и мрежовидните пукнатини, и свличане на настилката, продължили по дължината на пътя, по нарастващия и намаляващия километраж на участъка, които водят до утежнение предвид настоящият зимен сезон и очакващите се нови валежи;
Дърветата от откоса са изкоренени и отнесени надолу в дерето, наличните стари бетонови електрически стълбове са свлечени и наклонени към дерето.

2. Проектна документация:
За обектът, има изготвено Задание за проектиране. Целта на Заданието е разработване на Технически проект за укрепване и възстановяване на участъка от РПМ с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите.
Заданието за проектиране ще бъде представено на определения изпълнител за изпълнение на обществената поръчка.

3. Предметът на обществената поръчка включва описание на дейностите по поръчката, както следва:
А) Етап I - Изготвяне на Комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на проектната разработка:
А1) Изготвяне и предоставя на Възложителя на 2 броя Комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект (Частичен работен проект и Технически проект) със съществените изисквания към строежа, включително технически контрол по част „Конструктивна”, на база на предоставената от Възложителя проектната документация, необходима за изготвянето му.
Б) Етап II - Упражняване на строителен надзор по време на строителството, в съответствие с изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове:
Б1) Координация на строителния процес до въвеждането на строежа в експлоатация.
Б2) Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на строежа, съгласно Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи.
Б3) Контрол на строителните продукти, влагани в строежа преди и по време на извършване на СМР.
Б4) Контрол на извършените СМР.
Б5) Консултантът трябва да използва Акредитирана строителна лаборатория, различна от тази, която ще използва Изпълнителя по договора за строителство, с която да извършва задължителни собствени проби/ изпитвания и контролни проверки по време на изпълнението и приемането на СМР, съгласно Техническа спецификация 2014 г. на Агенция „Пътна инфраструктура“ (ТС 2014 на АПИ). Да присъства и да следи на място за вземането на проби и изпитването им в лабораторни условия, когато пробовземането се извършва от Изпълнителя по договора за строителство. Да провежда вземания на проби и изпитвания на материали и качество на изпълнение, където това е приложимо, както и да извършва изпитвания, когато е необходимо да бъдат потвърдени достигнатите стандарти.
Б6) Ежедневен контрол на строителния процес за съответствието на строежа с действащите норми и правила за изпълнение на СМР и за спазване на изискванията по чл. 169 от ЗУТ и одобрения инвестиционен проект.
Б7) Приемане на хоризонталната пътна маркировка, съгласно проекта за „Постоянна организация и безопасност на движението“ (ПОБД) чрез прилагане на методика за измерване и приемане, респективно с последващо удостоверяване пред Възложителя, че същата отговаря на съответните нормативни изисквания.
Б8) Приемане на вертикалната сигнализация, съгласно проекта за ПОБД, чрез прилагане на методика за измерване и приемане, респективно с последващо удостоверяване пред Възложителя, че същата отговаря на съответните нормативни изисквания.
Б9) Проверяване и/или съставяне (в приложимите случаи) и подписване на актове и протоколи, съгласно Наредба № 3 от 31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и други законови разпоредби (в това число: Протокол обр. 2а за стартиране на строителството; Констативен акт обр. 15, съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, с който се удостоверява, че строежът е изпълнен съобразно одобрения инвестиционен проект, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 и 3 от ЗУТ и условията на договора строителство; Протокол обр. 16 и Разрешение за ползване на строежа), в съответствие с договора за проектиране и строителство (инженеринг), и разпоредбите на българското законодателство в тази област.
Б10) Консултантът трябва да извърши проверка, съгласуване, одобряване и издаване на писмено становище в срок от 10 (десет) календарни дни, след представянето на изготвените от страна на Изпълнителя по договора за строителство, документи:
Б10.1) съставена от Изпълнителя на Частичния работен проект Количествена сметка и  съответно на Техническия проект Количествена сметка, след утвърждаването им от страна на Възложителя; 
Б10.2) изготвения от изпълнителя Линеен график за изпълнение на СМР;
Б10.3) Технология на изпълнение на СМР, както и да извършва контрол за спазването ѝ по време на изпълнението на съответните СМР на обекта.
Б11) Отчитане хода на изпълнение на строителство и на извършените СМР с месечни доклади;
Б12) Към месечен доклад за отчитане хода на изпълнение на договора за строителство и на извършените СМР, следва да се представя попълнена и подписана от всеки от служителите/експертите от екипа на Консултанта Декларация (Образец № 4.2), с която да се гарантира, че изпълнените СМР са с необходимото качество и са с реално изпълнени количества.
Б13) Служителите/експертите от екипа на Консултанта е необходимо да бъдат на обекта по време на целия строителен период, като присъствието им по дни трябва да е изцяло съобразено с видовете работи, които ще се извършват на строежа, съгласно Линейния график за изпълнение на СМР по договора за проектиране и строителство. Всички експерти трябва да бъдат непрекъснато на обекта по време на целия строителен период.
Б13.1) Консултантът е длъжен да представи Времеви график за присъствието на служителите/експертите от неговия екип, в срок от 10 (десет) календарни дни, след даване на становище по буква „Б10.2)“, съобразно с одобрения Линеен график за изпълнение на СМР, представен от Изпълнителя по договора за проектиране и строителство.
Б14) Окомплектоване на цялата необходима документация по време на строителния процес – актове, протоколи, изпитвания и измервания, сертификати за вложени материали, декларации за съответствие и други, и информиране на Възложителя за липсващи документи, както и съдействие за тяхното набавяне.
Б15) Съставяне и подписване на Констативен акт (обр. 15), съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, с който се удостоверява, че строежът е изпълнен съобразно одобрения инвестиционен проект, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 и 3 от ЗУТ и условията на договора за проектиране и строителство.
Б16) Осъществяване на геодезическо заснемане на строежа при спазване на изискванията на Наредба № 3 от 28.04.2005 г. за съдържанието, създаването и поддържането на КККР, както и изработване на проект за изменение на кадастралната карта, с който да бъде нанесен окончателно строежа в действащите КККР за съответните землища – относно чл. 54а от Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР).
Б17) Съдействие за издаване на всички необходими писмени становища от специализираните контролни органи, договорите с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура и други.
Б18) Съставяне на Окончателен доклад по ЗУТ за въвеждане на строежа в експлоатация.
Б19) Изготвяне на Технически паспорт на строежа, съгласно Наредба № 5 от 28.12.2006 г. за техническите паспорти на строежите.
Б20) Консултантът е длъжен да упражнява строителен надзор и да извършва координация по време на изпълнение на строителството на строежа чрез технически правоспособни лица, съгласно изискванията на Наредба № РД-02-20-25 от 03.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.
Б21) Консултантът трябва да действа с цялата необходима грижа за защита на интересите на Възложителя.
Б22) Консултантът трябва да консултира Възложителя по отношение на всички необходими мерки за преодоляване на спорни ситуации и постигане на целите на договора за проектиране и строителство.
Б23) Консултантът трябва да оказва правна помощ на Възложителя, като дава правни становища относно законосъобразност, както и относно възникнали при реализацията на строежа правни казуси.
Б24) Консултантът трябва да преглежда, проверява и одобрява сертификатите на Изпълнителя по договора за проектиране и строителство, след което да ги представя на Възложителя за окончателно одобрение и разплащане, като при установяване на грешки и/или непълноти, и/или несъответствия, същите следва да бъдат коригирани. При установяване на грешки и/или непълноти, и/или несъответствия в съответен сертификат, от страна на Възложителя, след като му е предаден за окончателно одобрение, респективно и за последващо разплащане, който е одобрен от Консултанта, се допуска налагане на санкция на Консултанта.

В) Етап III - Упражняване на строителен надзор по време на отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове:
В1) Извършване на редовни инспекции на въведения в експлоатация строеж през гаранционния период, минимум 2 (два) пъти в годината, и изготвяне на доклади за резултатите от тези инспекции.
В2) Проверка и изпращане на уведомление до Изпълнителя по договора за проектиране и строителство за всички дефекти, за които е бил уведомен от Възложителя, както и определяне на действия, необходими за отстраняването им.
В3) Издаване на инструкции към Изпълнителя по договора за проектиране и строителство за отстраняване на дефекти и одобрение на предложените мерки за отстраняването им, както и постигане на съгласие с Изпълнителя по договора за строителство за отстраняването на повреди на работите.
В4) Проверява и одобрява отстраняването на дефектите и повредите на работите от Изпълнителя по договора за строителство.

Г) Всички останали задължения, необходими за изпълнението на предмета на обществената поръчка, посочени в настоящата документация и приложенията ѝ, както и тези, посочени в договора за проектиране и строителство, и законовите разпоредби.
 

URL: https://app.eop.bg/today/362724

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД