Открита процедура

Обявлението е в архива.
5463629

Публикувана на: 10.01.2024

Краен срок: 07.02.2024

Прогнозна стойност: 618494.40 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БУРГАС

Уникален номер на поръчката: 00797-2024-0003

Община Бургас подготвя проектно предложение по процедура №BG16FFPR002-5.001 „За по-чист въздух!“ по приоритет 5 „Въздух” на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. За изпълнение на проекта е предстои да бъде сключен Административен договор за безвъзмездна финансова помощ (АДБФП) между Министъра на околната среда и водите и Кмета на община Бургас.
Общата цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух в община Бургас чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване на въздуха.
В рамките на проекта ще бъдат реализирани комбинация от мерки, които да допринесат за подобряване качеството на въздуха, чрез намаляване емисиите на ФПЧ10 с източник битово отопление с твърдо битово гориво. Част от мерките, във връзка с които се осъществява и настоящата обществена поръчка, са свързани с доставка и монтаж на отоплителни устройства, които отговарят на националните и Европейския законови изисквания за еко-дизайн.  Преди да бъде извършена доставката и монтажа на новите отоплителни устройства в имотите на крайните бенефициенти е задължително старите  отоплителни устройства на дърва и/или въглища, които са използвали крайните бенефициенти за отопление да бъдат демонтирани, изнесени от имота и транспортирани до площадка за временно съхранение, след което да бъдат предадени за последващо третиране по реда на чл. 39, ал. 3 от ЗУО.
Целта  на обществената  поръчка  е  Възложителят  да  сключи  договор с изпълнител за демонтаж на отоплителни устройства на твърдо гориво, транспорт  и предаване за временно съхранение на площадка, определена от Възложител. Демонтираните отоплителни уреди ще бъдат предадени за последващо третиране от Възложителя по реда на чл. 39, ал. 3 от ЗУО.
Изпълнеието на настоящата обществена поръчка е свъразно с дейностите по демонтаж и транспортиране до площадката за временно съхранение на стари отоплителни уреди на твърдо гориво. Изпълнението на договора по настоящата обществена поръчка задължително предхожда изпълнеието на дейностите по доставка и монтаж на новите отоплителни устройства в имотите на крайните бенефициенти.  
Изпълнението на предмета на обществената поръчка включва следното:

- Дейности по демонтаж на старите отолителни уреди на въглища и/или дърва от имотите на крайнте бенефицинти, транспорт и предаването им за временно съхранение на площадка на регионално депо „Братово-Запад“, което се оперира от ОП ”Чистота Еко”.
Под „демонтаж на отоплителни устройства на твърдо гориво, транспорт  и предаване за съхранение следва да се разбират всички дейности по демонтаж, пренасяне, натоварване, транспортиране, разтоварване и предаване на стари отоплителните уреди на твърдо гориво (дърва и/или въглища) в склад/ терен, посочен от Възложител.
Демонтаж в имот – следва да се разбира посочения адрес и в жилището на крайния бенефициент, къде ще се извършват дейности по демонтаж на уреда и пренасяне на демонтирания уред от имота на крайния бенефициент до превозното средство за транспортиране.
Краен бенефициент – Крайният бенефициент е лицето, в чийто имот (посочен от Възложителя) се демонтира и изнася старото отоплителното устройств, ползващо дърва и/или въглища.
- Подписване на приемо-предавателен протокол по образец между крайния бенефициент и Изпълнителя, в три екземпляра, като един се предава на Възложител при отчитане на дейностите.
- Осигуряване на подписване на декларация за произход от крайния бенефициент по образец. Оригинал от всяка декларацията се предоставя на Възложителя при отчитане на дейностите.
Образец на приемо-предавателен протокол и декларация за произход се предоставя от Възложителя.
- Изпълнителят извършва цялостната организация и логистика на процеса, като осигурява за своя сметка необходимото материално, техническо и транспортно оборудване за качественото изпълнение на обществената поръчката.
- За всеки член на екипа, ангажиран с изпълнение на дейностите по демонтаж на старите отоплителни устройства в рамките на обществената поръчка осигурява документ за легитимиране, който се съгласува предварително с Възложител.
- Спазва всички нормативни изисквания по здравословни и безопасни условия на труд, пожарна безопасност, както и хигиенните изисквания в имотите на крайните получатели и опазва наличното имущество на крайните получатели и доставената техника от повреждане и/или унищожаване, като при нанесени щети, от негови служители или подизпълнители, изпълнителят отстранява щетите за своя сметка.
- Осъществява предварителен телефонен контакт с лицата за уточняване на ден и часови пояс за извършване на демонтажа, съгласно предварително предоставения график и списък от Възложителя.
Дейностите по демонтаж и изнасяне от имота на стария отоплителен уред трябва да следват определена технологична последователност и да не създават неудобства на крайния бенефициент по демонтажа на стария отоплителен уред и изнасянето му от имота.
Всички разходи по демонтажа, пренасянето, натоварването, транспортирането, разтоварването и предаването на подменените отоплителни уреди са за сметка на Изпълнителя и са включени в неговото ценово предложение.
Таг: скраб, скрап

URL: https://app.eop.bg/today/338035

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД