Открита процедура

Обявлението е в архива.
5644314

Публикувана на: 27.02.2024

Краен срок: 01.04.2024

Прогнозна стойност: 718333.33 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Уникален номер на поръчката: 00413-2024-0006

В обхвата на обществената поръчка са включени следните дейности, които следва да бъдат осъществени от избрания изпълнител:

  • Изготвяне на правила и процедура за набиране на заявления от целевата група, проект на договор с краен получател и оказване на съдействие за сключване на договор със собственика на жилищен имот за подмяна на топлоуред на твърдо гориво.
  • Набиране и обработка на заявления от домакинствата за подмяна на топлоуредите – събиране на подписани от собствениците на имотите заявления на хартия, съдържащи цялата необходима техническа информация за конструкцията и състоянието на имота, както и предпочитанието на собственика по отношение на предлаганите отоплителни алтернативи; въвеждане на информацията в електронна база данни, обработка и класиране на заявленията, съхраняването им на хартия и в електронен формат.
  • Извършване на огледи от технически екипи за определяне на оптималните алтернативи за всяко конкретно жилище, чийто собственик е подал заявление за подмяна на топлоуредите – посещения на място от специалист - техник или инженер „Отоплителна, вентилационна и климатична техника“ в жилищата на всеки представител на целевата група, подал заявление за подмяна на топлоуредите, с цел подписване на протокол за пригодност на жилището и за определяне на оптималната отоплителна алтернатива. Следва да се извърши по график и в срок, максимално близък до момента на подаване на заявлението за подмяна на топлоуредите. Целта на дейността е да се обследват конкретните параметри за подмяна на отоплителните устройства чрез посещения на място в домакинствата/обектите, които са заявили желание да им бъдат подменени отоплителните устройства. Посещенията на място ще бъдат извършвани във всички обекти, за които лицата са попълнили Декларация (заявление) за съгласие за кандидатстване.
  • В изпълнение на дейността изпълнителят следва да извърши следното:

      • Да изготви детайлни технически карти (чек-листа),  които ще се използват при посещения на място за конкретизиране на всички параметри за подмяната. Целта е да се верифицира информацията, получена в резултат от подадените декларации (заявления) или в социологическото проучване на нагласите, както и да се съберат достоверни физически характеристики на обекта (степен на саниране, наличие на подменена дограма  и топлинна изолация на външните ограждащи елементи, ремонт/подмяна на електрическа инсталация на сградата и др.) в контекста на подмяната на старите отоплителни устройства на дърва и въглища с нови, вкл. техническа приложимост на заявения предпочитан алтернативен вид отопление. Изпълнителят трябва да съгласува разработените технически карти (чек-листа) с Възложителя преди да пристъпи към посещения на обектите.
      • Да извърши посещения на място в обекти, за които са получени предварителни заявки за подмяна на отоплителните уреди, в т.ч.: да установи наличие и вид на отоплителни уреди на дърва и въглища; да оцени общата отоплителна кубатура на жилищния имот и на помещенията, които ще се отопляват и при наличието на сериозно разминаване между оценката и заявените уреди при кандидатстването, да консултира кандидата за препоръчителната оптимална мощност на новия уред, който да бъде инсталиран; да обследва състоянието на електрическата инсталация в имота и да даде препоръки, ако се установи, че мястото за включване на уреда към електрическата мрежа е неподходящо или има белези, че състоянието на инсталацията би създало проблеми; да даде препоръки за място за монтаж на новите отоплителни устройства и, ако е необходимо, за осъществяване на допълнителни ремонтни дейности от страна на домакинствата за осигуряване на подходящи условия за поставяне на новите отоплителни устройства; да заснеме уреда на твърдо гориво, който ще бъде подменян; да състави протокол за посещението с описание на всички констатации, като приложи към него и снимките на уреда, който ще бъде подменян, и да осигури двустранно подписване на протокола от кандидата и от лицето, извършило посещението
      • По време на посещенията на място изпълнителят трябва да събере информация и данни по два способа: 1) чрез разговор/интервю с представител/и на домакинството, 2) чрез физически оглед на обекта. 
      • Да изготви доклад с резултатите от проучването, съдържащ всички технически карти от обследването, вкл. прогнозен брой домакинства за подмяна на отоплителни уреди и техническите параметри за определяне на алтернативите за отопление по видове, съгласно допустимите по проекта.
      • Консултации на гражданите и подпомагане на попълване на изискуемите документи чрез дейности като:
    • организиране на срещи с етажната собственост, използващи за отопление дърва и въглища;
    • посещение по домовете на заявилите интерес граждани, с цел консултации;
    • комуникация по електронна поща – разпращане на информационни материали и на заявления за подмяна на топлоуредите;
    • разкриване на телефонна линия – осигуряване на кол център за входящи и изходящи обаждания, с цел разясняване на условията за допустимост и подпомагане на попълването на заявленията, събирането на необходимите документи и уговаряне на посещенията на техническите екипи в домовете на представителите на целевата група;
    • разкриване на специализирани гишета на подходящи лесно достъпни места – оборудване на офиси за попълване и прием на заявления – като минимум един офис на централна локация в общинския център и други, в приоритетните квартали, по преценка на Изпълнителя;
    • организиране и оборудване на мобилни екипи за събиране на заявления по домовете на представителите на целевата група;
    • поддържане и актуализиране на информация за програмата и на образци на необходимите документи на сайта на общинската администрация.
  • Проверка за липсата на двойно финансиране и конфликт на интереси, за приложимия режим на държавни помощи  и други необходими проверки на заявените от лицата обстоятелства.
  • Класиране по приоритетност на подалите заявления граждани, в случай на недостиг на финансов ресурс заради висок интерес от страна на гражданите - кандидати.
  • Оказване на съдействие при сключване на договори, включително изменение на сключени вече договори (при необходимост).
  • URL: https://app.eop.bg/today/361372

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД