Открита процедура

Обявлението е в архива.
5794057

Публикувана на: 15.03.2024

Краен срок: 17.04.2024

Прогнозна стойност: 250000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА МАРИЦА

Уникален номер на поръчката: 00490-2024-0009

Предмет на настоящата обществена поръчка е: „Изработване на проект на общ устройствен план (ОУП) на Община Марица и екологична оценка към него“.
В обхвата на обществената поръчка са включени дейности по изработване на проект за общ устройствен план на Община Марица (ОУПО), включващ Екологична оценка (ЕО) по чл. 81 по Закона за опазване на околната среда (ЗООС), Оценка за съвместимостта (ОС) по чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР), както и правила и нормативи за неговото прилагане.
Дейностите в обхвата на поръчката е предвидено да се изпълняват в две фази, както следва:
1. ПЪРВА ФАЗА, включваща изготвяне на предварителен проект, заедно с правила и нормативи за прилагане на ОУПО, както и извършване/изготвяне на екологична оценка (ЕО) съгласно изискванията на глава шеста от ЗООС, в т.ч. оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони (ОС) по чл. 31 от ЗБР.
2. ВТОРА ФАЗА, включваща изготвяне на окончателен проект на ОУПО.
Проектът на ОУПО трябва да обхване територията на община Марица с нейните населени места /включва 19 населени места/ и землищата им. Изготвено е планово задание, което е одобрено с  Решение № 347, взето с Протокол № 9 от 29.08.2023 г. на Общински съвет – Марица и в което са формулирани основните изисквания към ОУПО и проблемите, които следва да бъдат решени чрез устройствено планиране. Със заданието се представят и основните, най-общи насоки за бъдещото развитие на общината, водещи до създаване на комплексно устроена и хармонична жизнена среда, дейностите и етапите за разработване на ОУПО. В съответствие с изискванията на чл. 125, ал. 6 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), заданието за разработване на ОУП е съгласувано с писмо изх. № СТ -84-440/02.08.2023 г. на Министерство на културата (МК). Проведена е и процедурата по чл. 125, ал. 7 от ЗУТ, като с писмо на Министерството на околната среда и водите: РИОСВ - Пловдив - изх. № ОВОС -1274-1/04.07.2023 г. е указано, че планът подлежи на оценка за съвместимост с предмета и целите на опазване на защитените зони и екологична оценка.
Изработеният проект на общ устройствен план следва да бъде съобразен с Техническата спецификация – Приложение № 1 към документацията за участие, неразделна част от която представляват плановото задание, писмо с изх. № СТ -84-440/02.08.2023 г. на Министерство на културата и писмо с изх. № ОВОС -1274-1/04.07.2023 г. на РИОСВ – Пловдив. При изработване на ОУПО да се спазват изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за опазване на околната среда (ЗООС), Закона за културното наследство (ЗКН), Закона за водите (ЗВ), Закона за защитените територии (ЗЗТ), Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и съответните подзаконови нормативни актове, приложими към предмета на поръчката, в т. ч. Наредба №7/2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, както и Наредба № 8/2001 г. за обема и съдържанието на устройствените схеми и планове.
Екологичната оценка (ЕО) и оценката на степента на въздействие (ОСВ), като част от проектната документация, следва да са съобразени със становището на РИОСВ - Пловдив.
Минималните изисквания към изпълнението на поръчката, както и обема от дейности, включени в обхвата на същата са детайлно разписани в Техническата спецификация – Приложение № 1 към документацията, в т.ч. и в приложенията към спецификацията.

URL: https://app.eop.bg/today/365563

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД