Публично състезание

Обявлението е в архива.
5301038

Публикувана на: 09.11.2023

Краен срок: 01.12.2023

Прогнозна стойност: 144334.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ „ПРОФ. Д-Р МАРИН МУШМОВ“ ЕООД

Уникален номер на поръчката: 00801-2023-0008

  • Възложител.
  • Възложител на настоящата процедура по публично състезание за избор на изпълнител на обществена поръчка, възлагана по реда на Двадесет и пета от Закона за обществените поръчки (ЗОП), съгласно чл.5, ал.2, т.16 от ЗОП, е Управителят на Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания“ Проф.д-р Марин Мушмов„ЕООД град София /наричана по-долу за краткост „СБАЛОЗ“ ЕООД/, с административен адрес: гр. София 1784, район „Младост”1, бул. „Андрей Сахаров” № 22, тел/факс.: 02/975 3950, е-mail: sbaloz.sofia-grad@mail.bg
    Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.sbalozsofia.com/
    Адрес на профила на купувача (URL):
    https://app.eop.bg/buyer/1209
    Лице за контакт: Снежана Христова – Административен секретар

    2. Обект и предмет на обществената поръчка.
    Обектът на настоящата обществена поръчка е „доставки на стоки, осъществявани чрез покупка” по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 2 от ЗОП.
    Предмет на настоящата обществена поръчка е Доставка по заявка на лабораторни реактиви, калибратори, контролни материали и консумативи, за нуждите на ОКЛ на СБАЛОЗ Проф.д-р Марин Мушмов ЕООД град София, съобразени с наличната аналитична апаратура по 3 обособени позиции” на адреса на болницата – гр. София 1784, район „Младост” 1, бул. „Андрей Сахаров” № 22. Доставките се извършват до склада на болницата в зависимост от потребностите на лечебното заведение.
    Предметът е подробно описан в Техническите спецификации, неразделна част от документацията за участие. Посочените количества са прогнозни/ориентировъчни и не задължават възложителят да закупи лабораторни реактиви, калибратори, контролни материали и консумативи в пълния обем. Конкретните доставки и съответното количество се определят от потребностите на лечебното заведение със заявки до изпълнителя.
                 
    3. Правно основание.
    Процедурата се открива и провежда на основание глава 25 (двадесет и пета), раздел II, съгласно чл. 178-181 във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 12 от ЗОП. Провеждането на предвидената в ЗОП процедура по публично състезание, съобразена със стойността на обществената поръчка, гарантира в най-голяма степен публичността на възлагане на изпълнението, респ. прозрачността при разходването на публични финансови средства. С цел да се осигури максимална публичност, респективно да се постигнат и най-добрите за Възложителя условия, настоящата обществена поръчка се възлага именно по посочения вид процедура.

    4. Обособени позиции.
    Доставката на посочените медицински реактиви е разделена от възложителя на обособени позиции. Всеки участник има право да представи само един вариант на оферта за обособена позиция, като може да участва за една, няколко или за всички обособени позиции.
    Важно: Участниците са задължени да представят предложение за изпълнение на поръчката и съответно ценова оферта за всички номенклатурни единици от съответната обособена позиция. Не се допуска участие само за част от номенклатурните единици за определена обособена позиция, като в случай, че участник е подал оферта за изпълнение на поръчката, респективно ценова оферта, която не обхваща всички номенклатурни единици от съответната обособена позиция, то същият ще бъде отстранен от участие в процедурата. На отстраняване по съответната обособена позиция подлежи и участник, чието предложение за изпълнение на поръчката за дадена номенклатурна единица не отговаря на изискванията на възложителя.
    Количеството и вида на медицинските реактиви, калибратори, контролни материали и консумативи са съгласно приложената таблица. Посочените количества са прогнозни/ориентировъчни и не задължават възложителят да ги закупи в пълния им обем. Конкретните доставки се определят от потребностите на лечебното заведение със заявки до изпълнителя.
               
    5. Технически спецификации.
    5.1. Лабораторните реактиви, калибратори, контролни материали и консумативи, за които се предвижда извършването на доставки, по 3 обособени позиции описани в документацията.
    5.2. Оферираните лабораторни реактиви следва да отговарят на нормативно установените изисквания за качество и европейски стандарти (включително CE марка съгл. чл. 15 от Закона за медицинските изделия /ЗМИ/).

    5.3. Реактивите следва да са подходящи и съвместими с анализаторите в клиничната лаборатория на лечебното заведение, съгласно посоченото в съответната обособена позиция и техническата спецификация, без допълнително софтуерно и хардуерно адаптиране.
    5.4. Лабораторните реактиви следва да бъдат придружени с инструкция за употреба, с изключение на изделията, за които това е предвидено в закон. Лабораторните реактиви следва да бъдат доставяни опаковани в оригинална опаковка на производителя, като тя не трябва да е с нарушена цялост или мокра. Те трябва да са опаковани по начин, който ги запазва от всякакви повреди, дължащи се на атмосферни условия и транспорт.
    5.5. Срок на годност: Към момента на доставката, остатъчният срок на съответния лабораторен реактив трябва да е не по-малък от 75 % /седемдесет и пет процента/ от обявения от производителя и указан върху опаковката.

    6. Срокове за изпълнение на обществената поръчка
    6.1. Срок за изпълнение на дейностите по обществената поръчка: Периодични доставки за срок до изчерпване на количествата или до приключване на нова процедура със същия предмет и сключване на договор за възлагане на обществена поръчка, но за не повече от 12 (дванадесет) месеца от подписване на договора по настоящата обществена поръчка. Всяка отделна доставка на реактиви се извършва в срок не повече от 24 /двадесет и четири/ часа след подаване на заявка по електронна поща или по факс.
    6.2. Срок за отстраняване на дефекти: не по-дълъг от 1 (един) календарен ден, считано от датата на уведомяване на изпълнителя от страна на възложителя.
    6.3. Посочените по-горе количества са определени на база потребностите на лечебното заведение за период от 12 (дванадесет) месеца.

    7. Място на изпълнение на обществената поръчка:
              Доставка до склада на СБАЛОЗ” Проф.д-р Марин Мушмов“ЕООД – град София, бул.Андрей Сахаров №22.
    8. Цена.
    Цената се посочва в офертата на участника в български лева до ВТОРИ ЗНАК СЛЕД ДЕСЕТИЧНАТА ЗАПЕТАЯ, до краен получател. Цената следва да включва всички разходи за доставка до адреса на възложителя (мита, данъци, вкл. ДДС, такси и др.).
    Участникът посочва предлаганата от него цена на лабораторния реактив с и без включен ДДС съгласно образеца към документацията. Предложената цена следва да бъде окончателна.
    ВАЖНО: Не се допускат варианти на офертата.

    9. Удостоверяване извършването на доставка.
    Извършването на всяка отделна доставка на лабораторни реактиви се удостоверява с писмен приемо-предавателен протокол, подписван между възложителя и изпълнителя или от упълномощени от тях лица. В приемателно–предавателния протокол се описва получената стока и се отразяват видимите дефекти по съответната партида от стоката, ако такива са били констатирани при  приемането й.

    10. Прогнозна стойност на обществената поръчка. Прогнозни количества.
    10.1. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 144 334,00 лв. /сто четиридесет и четири хиляди триста тридесет и четири лв. / без ДДС.
    Прогнозните стойности по обособените позиции са както следва:
    По обособена позиция № 1 – „Реактиви, калибратори, контролни материали и консумативи за имунологичен анализатор COBAS e 411 - затворена система“ – прогнозна стойност в размер на 104 845,00 лв. (сто и четири хил.осемстотин четиридесет и пет лева ) без ДДС за 12 (дванадесет) месеца;
    По обособена позиция № 2 – „Рeактиви, калибратори и контролни материали за анализатори за клинична химия Cobas c311 и COBAS INTEGRA 400Plus - затворена система“ - прогнозна стойност в размер на 19 679,00 лв. (деветнадесет хил.шестотин седемдесет и девет лева ) без ДДС  за 12 (дванадесет) месеца;
    По обособена позиция № 3 – „Консумативи за анализатори Cobas c311 и Cobas Integra 400+“- прогнозна стойност в размер на 19 810,00 лв. (деветнадесет хил.осемстотин и десет лева) без ДДС  за 12 (дванадесет) месеца.

    В цената се включват всички разходи, свързани с качественото изпълнение на поръчката в описания вид и обхват в Техническата спецификация.
    Прогнозната стойност на всяка от обособените позиции е посочена в обявлението на обществената поръчка. Участниците нямат право да предлагат цена за изпълнение на поръчката по съответната обособена позиция, която надхвърля посочената за позицията прогнозна стойност.

    ВАЖНО: Възложителят отстранява участник, който е предложил цена за изпълнение на поръчката, надвишаваща прогнозната стойност.

    10.2. Посочените количества са прогнозни/ориентировъчни и не задължават възложителят да закупи лекарствените продукти в пълния обем. Конкретните доставки и съответното количество се определят от потребностите на лечебното заведение със заявки до изпълнителя.

    11. Начин на плащане.
    Плащанията по договора се извършват по банков път в български лева по посочена от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ банкова сметка след представяне на фактура, съставена съгласно изискванията на българското законодателство.
    Отложено плащане в срок до 30 (тридесет) календарни дни.

    12. Срок за валидност на офертите.
    Срок за валидност на офертите: 90 (деветдесет) дни, считано от крайния срок за подаване на офертите.
    14. При сключване на договор определеният изпълнител/и представя гаранция за изпълнение на договора. Гаранцията е 5 % (пет процента) от стойността договора без ДДС. Гаранцията може да се представи под формата на банкова гаранция, парична сума или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие отговорността на изпълнителя. Изпълнителят сам избира формата на гаранцията за изпълнение на договора от следните варианти:

    - парична сума, платима по банкова сметка на Възложителя:
    - банкова гаранция;
    - застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие отговорността на изпълнителя.
     В случай на представяне на банкова гаранция, то същата следва да е в оригинал, издадена в полза на възложителя със срок на валидност 12 /дванадесет/ месеца и минимум един месец след изтичането му. Участникът представя банкова гаранция по образец на банката, като същата следва да съдържа информация, че е безусловна, неотменима, в полза на Възложителя и ще бъде изплатена при първо поискване от страна на Възложителя, като разходите за това ще са за сметка на Изпълнителя, описана в документацията.
    Договор
    ът се сключва за срок до изчерпване на количествата или до приключване на нова процедура със същия предмет и сключване на договор за възлагане на обществена поръчка, но за не повече от 12 (дванадесет) месеца.
     

    URL: https://app.eop.bg/today/340131

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД