Публично състезание

Обявлението е в архива.
5950387

Публикувана на: 08.04.2024

Краен срок: 29.04.2024

Прогнозна стойност: 650000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: БУЛГАРТРАНСГАЗ ЕАД

Уникален номер на поръчката: 01351-2024-0026

Изграждане на защитно съоръжение при пресичане на р. Струма на Транзитен газопровод /ТГ/ за Република Гърция при ПК 243+53 в землището на с. Бураново, община Кочериново
Предметът на поръчкатавключва изпълнението на следните дейности:
1. Изработване на документация за имотите, засегнати при строителство, идентификация на собственици или на ползвателите/арендаторите на земи, определяне размера на обезщетенията за унищожена реколта или пропуснати ползи от земи и/или нанесени щети по време на строителство, съгласно пазарни оценки, изготвени от лицензиран независим оценител (съгласувани от възложителя), провеждане на процедури по изплащане на обезщетенията, съгласно разпоредбите на Закона за енергетиката (ЗЕ) и ЗУТ, които обезщетения се изплащат от възложителя;
2. Доставка на необходимите материали;
3. Временно строителство, в т.ч. подготовка за строителство, мобилизация и демобилизация;
4. Строително – монтажни работи (СМР);
5. Съставяне на изпълнителна и екзекутивна документации;
6. Кадастрално заснемане на обекта;
7. Дейности по приемане и въвеждане в експлоатация:
7.1. Подписване на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (образец 15) за обекта;
7.2. Получаване на удостоверителни документи съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР);
7.3. Предварителни съгласувания за разрешаване ползването на обекта;
7.4. Участие в комисия при подписване на протокол за установяване на годността за ползване на строежа (образец 16) и съдействие за получаване на разрешение за ползване.
Видовете СМР и доставки на материали, които трябва да бъдат изпълнени са съгласно работния проект и количествената сметка, Приложение №2 към Техническата спецификация, част от документацията за обществената поръчка.

Проектното решение предвижда изграждане на каменна броня от заклинена взривена скална маса /ВСМ - HMA300/1000kg/ надлъжно на речното корито на р. Струма. Укрепеният участък е с дължина 360м. Трасето на укрепващия каменен насип е съобразено със съществуващото корито на реката осигурявайки плавност на меандрите в участъка. Укрепването в дълбочина достига  до максималните настъпили изравяния, за да се избегне опасността от подравянето и разрушаването му. Отстоянието от така предвиденото укрепване на речни бряг до трасето на газопровода е мин.37,5м.
Основната пета на съоръжението е с размери: основа 4,5м и височина h0=1,0м с откос m=1:2,5. Предпазната част на съоръжението (откоса) се оформя с наклон m=1:2, като поетапно се изграждат две междинни опорни каменни призми с височина hn=1,0м, филтърен пласт /трошен камък 5-15см - CP63/180mm/, след което се оформя било с ширина b=1,5м. Зад основната пета и зад всяка от междинните призми се изпълнява уплътнен машинно насип на пластове от 20-30см с материал от натрупаните наносни в коритото на реката. През 40м напречно на укрепващото съоръжение са предвидени каменни противоизравящи прагове до здравия бряг с ширина 1,0м и височина 0,6м с цел при преминаване на високи води да се ограничи изравянето на изпълнения насип. Със същата цел е предвидена и биологична защита със сурови върбови резници Ø6-8см с височина 1,2м за вкореняване с гъстота 2,0х 1,0m или 400-500бр./дка.
 

URL: https://app.eop.bg/today/355991

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД