Публично състезание

Обявлението е в архива.
5927310

Публикувана на: 27.03.2024

Краен срок: 22.04.2024

Прогнозна стойност: 938029.20 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Уникален номер на поръчката: 00057-2024-0004

Сградата се състои от високо и ниско тяло. Високото е с четири надземни етажа и два подземни от страна запад и с пет етажа и един подземен от страна изток /поради денивелацията на терена/. Ниското тяло е едноетажно с два подземни етажа. Първоначалното предназначение на сградата е общежитие на минен техникум в гр. Твърдица. Построена в началото на 80-те години на 20 век.

Предвижда се цялостно преустройство и промяна на предназначението на гореописаната сграда за нуждите на общинската администрация на гр. Твърдица, както и въвеждане на енергоефективни мерки в сградата.
Сградата, предмет на интервенция по настоящата обществена поръчка е със следните характеристики:
Застроена площ – 747,90 кв.м.
Разгъната застроена площ, над терена – 2780,40 кв.м. Разгъната застроена площ /обща/ – 3528,30 кв.м.
Застроен обем - 10200 куб.м.

В първия етап на преустройство са включени следните дейности: основен ремонт на покрива, в това число премахване на съществуващите топло- и хидроизолации и полагане на нова хидроизолация, премахване на стари обшивки и дървени закладни части по бордовете; подмазване при обрушена мазилка за възстановяване на основата за бъдещи фасадни изолации; подмяна на съществуващи дървени прозорци с PVC стъклопакет с ниско енергийно стъкло; подмяна на входни врати с алуминиеви; подмяна на съществуващи метални витрини с алуминиеви, остъклени със стъклопакет с ниско емисийно стъкло; полагане на топлоизолация – експандиран пенополистирол, в това число полагане по фасадата на две верикални негорими ивици, прекъсващи горимите изолации, като под тях се предвижда да премине и гръмозащитна изолация, предвижда се полагане на топлоизолация – графитен  пенополистирол; обръщане около дограма на прозорци, витрини и врати; полагане на топлоизолация – минерална вата; инсталиране на слънчева фотоволтаична инсталация за собствени нужди, съгласно изискванията на Техническата спецификация и КС към нея, както и ОВК инсталации в многофункционалната зала, зала за срещи, офисите, общите пространства и обслужващите ги технически помещения.

Обектът е строеж от четвърта категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б” и „д“ от ЗУТ и чл. 9, ал. 2 във връзка с чл. 8, ал.2, т. 3 от Наредба №1/30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.
За обекта има влязло в сила Разрешение за строеж: №29/28.02.2023 год., издадено на основание чл. 148, ал. 1, ал. 2 и ал. 4 и чл. 152, ал. 1 от ЗУТ.
Пълна информация относно предмета на поръчката, в това число изисквания към начина и реда за изпълнението на строително-монтажните работи, се съдържа в приложената Техническа спецификация и Количествена сметка, които представляват неразделна част от документацията на настоящата обществена поръчка. Поради обстоятелството, че изготвения технически проект съдържа всички технологични изисквания към изпълнението на обществената поръчка, възложителят изрично указва, че същият следва да се счита за неразделна част от Техническата спецификация.

URL: https://app.eop.bg/today/374794

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД