Публично състезание

Обявлението е в архива.
6123443

Публикувана на: 20.06.2024

Краен срок: 11.07.2024

Прогнозна стойност: 41666.67 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА КРИЧИМ

Уникален номер на поръчката: 00332-2024-0007

-  Важна част от стратегията за развитие на Община Кричим е непрекъснато усъвършенстване на предоставяните социални услуги и повишаване стандартите за качество. Основна цел е предоставянето на качествени социални услуги, достъпни за всички целеви групи в община Кричим, разширяване на дейностите по доставка на храна, консултиране, помощ в домакинството от постоянен екип. На база изготвен от общинска администрация – Кричим анализ на потребностите стана ясно, че има необходимост да се доразвият вече съществуващите социални услуги, които да повлияят или отстранят причините и факторите определящи попадането на лица и семейства в рисковите групи, както и потенциални рискови групи.
Чрез подпомагането с топъл обяд в община Кричим се цели да се осигури здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава, поради бедност, продължителна социална изолация и/или тежко здравословно състояние. Прясно приготвена топла храна, под формата на супа, основно ястие и хляб и поне веднъж седмично десерт се предоставя на потребителите. В допълнение се предоставят и съпътстващи мерки, съответстващи на конкретните нужди на представителите на целевите групи.
В изпълнение на стратегията за развитие, Община Кричим цели да се добави принос към цялостната национална политика за смекчаване и намаляване на бедността и за преодоляване на социалното изключване, което ще постигне чрез осигуряване на подкрепа за преодоляване на основните идентифицирани лишения за осигуряване на нормални условия за живот на хора, които живеят в крайна бедност, изпитват тежки материални лишения и живеят в социална изолация.
Закупуването на нов автомобил е от основно значение, както за реализирането на предоставяните от патронажа услуги, така и за повишаване на качеството им.
Реализирането на проектното предложение ще доведе до повишаване на качеството на предоставяната услуга, създавайки условия за намаляване на разходте за нейната издръжка, ще намали чувствително разходите за ремонт, поддръжката, горива и смазочни материали, чрез закупуването на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на топлия обяд, ще се оптимизира графика за доставка на храната по домовете на крайните потребители на Домашен социален патронаж и на потребителите по проект «Топъл обяд в Община Кричим» и ще подобри работната среда и мотивацията на обслужващия персонал, предоставящ услугата. Закупуването на нов автомобил ще допринесе за по-добър обхват на нуждаещите се лица, съобразно заявените потребности, както и ефективността и качеството на социалните услуги, предлагани от Община Кричим.
Предметът на поръчката включва доставка на 1 брой нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на домашен социален патронаж – Община Кричим, подробно описан в Техническата спесификация /Приложение №1/ неразделна част от настоящата документация за участие.
Доставеният автомобил трябява да отговаря на изискванията на Възложителя, на нормативните изисквания по БДС, норматвини изисквания на Европейнсия съюз (СЕ сертификат), както и на Наредба № Н-21 от 19 декември 2023 г. за изискванията към чистите превозни средства.
   Важно!!! В изпълнение на разпоредбата на чл. 48 ал. 2 от ЗОП да се счита добавено "или еквивалент" навсякъде, където в документацията и техническaта спесификация по настоящата поръчка са посочени стандарти, технически одобрения или спецификации или други технически еталони, както и когато са посочени модел, източник, процес, търговска марка, патент, тип, произход или производство.
Ако някъде в документацията за участие има посочен: конкретен модел, търговска марка, тип, патент, произход, производство или др., възложителя на основание чл. 50 ал. 1 от ЗОП ще приеме всяка оферта, когато участникът докаже с всеки относим документ, че предложеното от него решение отговаря по еквивалентен начин на изискванията, определени в изпикаванията.
 

URL: https://app.eop.bg/today/401654

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД