Публично състезание

Обявлението е в архива.
5937024

Публикувана на: 02.04.2024

Краен срок: 29.04.2024

Прогнозна стойност: 463360.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ВЕТРИНО

Уникален номер на поръчката: 00874-2024-0003

Състоянието на улицата е лошо, причинява дискомфорт при пътуване и води до повреди на пътните превозни средства и е предпоставка за пътни инциденти.
Настилката не изпълнява нормативните изисквания.
Асфалтобетоновата настилка е в лошо състояние, компрометирана по цялата й дължина и не отговаря на действащите норми за носимоспособност. На места е силно повредена с образували се видими мрежовидни пукнатини по настилката.
С възстановяване на пътната настилка, направата на нови бордюри и тротоари на улица „Г. С. Раковски“ от о.т.121-138 в с.Ветрино, община Ветрино, се цели да се възстанови пътната настилка и отводняването на улицата, да се подменят бордюрите и да се оформят тротоари, да се възстанови устойчивостта и трайността на улицата, да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и се осигурят по-добри условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари.
Улица „Г. С. Раковски“ с обхват от о.т.121 до о.т.138 в с.Ветрино се явява обслужваща улица VI-ти клас от второстепенната улична мрежа на селото, с локално движение.
Улицата е със съществуваща компрометирана асфалтовата настилка с ширина 8.00м. Двустранно има съществуващи бордюри в незадоволително състояние, които се предвижда да бъдат подменени с нови. Няма изградени тротоари.

Дължината на улицата е 550 м, а проектният габарит на настилката е 8.00м, ограничен с нови бетонови бордюри 15/25/50 см с видима височина над пътната настилка 15 см. Предвиждат се нови асфалтови тротоари в дясно и направа на бетонови подходи пред гаражи и входове през зелената площ в ляво преди и след пт 2. След пт 5 регулационната линия и съответно оградите на имотите в ляво са на разстояние 19-20 м и там не се предвиждат нови бетонови подходи, запазват се съществуващите настилки към входовете. Пред всички входове на гаражи новите бордюри се полагат потопени, съгласно приложен детайл. Предвижда се направа на локален ремонт в участъците с образували се мрежовидни пукнатини.
Теренът е равнинен. Надлъжният наклон е от 0.26 до 2.4 %.

Ремонтните работи по настилките на улицата предвиждат:

  • Технологично фрезоване на съществуваща компрометирана асфалтова настилка;
  • Разкъртване и фрезоване на съществуваща компрометирана асфалтова настилка в участъците за локален ремонт;
  • Разкъртване на съществуващи бетонови бордюри;
  • Разваляне на съществуваща тротоарна настилка от бетон при пт 29 дясно;
  • Направа на изкопи – за локални ремонти, за нов тротоар в дясно и за нови армирани бетонови подходи пред входове и гаражи през зелената площ преди и след пт 2 в ляво;
  • Доставка и полагане на трошен камък, фр.0-63 мм, с дебелина 42 см за локални ремонти;
  • Доставка и монтаж на нови бетонови бордюри с размери 15/25/50 см с видима височина 15 см. Бордюрите се полагат потопени по детайл пред входове на гаражи и на нивото на настилката в участъците на кръстовищата за осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение;
  • Направа на нови асфалтови тротоари в дясно от плътен асфалтобетон с дебелина 5 см и основа от трошен камък - 15 см, фр.0-40 мм;
  • Укрепване на новия тротоар от страната на зелени площи с нови бетонови бордюри с размери 8/16/50;
  • Изпълнение на нови бетонови подходи пред входове и гаражи през зелени площи преди и след пт 2 в ляво - от бетон С20/25 с дебелина 10 см и основа от трошен камък - 15 см, фр.0-40 мм, включително армировъчна мрежа N8 20/20;
  • Корекция нивото на РШ;
  • Полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина 4 см.;
  • Полагане на плътен асфалтобетон с дебелина 4 см.;


Пълна информация относно предмета на поръчката, в това число изисквания към начина и реда за изпълнението на строително-монтажните работи, се съдържа в приложеното разрешение за строеж, техническа спецификация и количествено-стойностна сметка, които представляват неразделна част от документацията на настоящата обществена поръчка.
 

URL: https://app.eop.bg/today/377146

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД