Публично състезание

Обявлението е в архива.
5781655

Публикувана на: 11.03.2024

Краен срок: 01.04.2024

Прогнозна стойност: 916666.66 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПЛЕВЕН

Уникален номер на поръчката: 00226-2024-0010

Предмет на настоящата обществена поръчка, възлагана от Община Плевен, е: „Реконструкция на кръстовище бул.“Хр.Ботев“ - ул.“Ген. л-т Ат.Стефанов“
            Пълно и детайлно описание на конкретните видове работи относими към обекта в настоящето възлагане са отразени в изготвената и одобрена пълна Техническа документация – Технически инвестиционен проект с приложени обяснителни записки и количествени сметки, приложения към настоящата Техническа спецификация.
            Улиците образуващи триклонното кръстовище  са част от първостепенната улична мрежа на гр. Плевен – ІІІ-ти клас. Предвижда се бъдещото кръгово кръстовище да бъде изградено за „тежко” движение с параметри: външен диаметър 17.00 м и вътрешен – 7,50 м, реконструкция на ул. “Перуника“ в района на кръстовището с РП II-35.
            Планирано е да имат предимство движещите се в кръговото кръстовище. Регламентирани са две пешеходни пътеки с хор.маркировка:   при пресичането на ул.„Ген. л-т Ат.Стефанов” непосредствено след кръговото кръстовище и при пресичането на ул. „Перуника”.
            Ще бъде изградена дъждовна канализация. Отводняването на уличните настилки в зоната на кръговото кръстовище е линейно – с монолитен отводнителен улей-бордюр от полимербетон и гофрирани двуслойни полипропиленови тръби ф200 към естествения водосбор – реката – там където е било и досега. Дъждовните води от РП II-35 и ул.“Перуника“ се приемат от ДШ с чугунени решетки 500/500. Предвидено е изпълнение на 2 бр. РШ ф1000 с достъп и 4 бр.РО ф400 без достъп от полипропилен.
            Предвижда се изграждане на улично осветление в целия обхват на новото кръгово кръстовище. Захранването ще се осигури от съществуващата мрежа за УО на бул.“Хр.Ботев“ и ул.“Ген.л-т Ат.Стефанов“. Новите кабелни линии се изтеглят в инсталационни тръби. Монтират се конични стълбове за фланцев монтаж и осветителни тела с конзола.
            По време на строителството изпълнителят провежда лабораторен контрол на качеството на почвите, материалите, изделията и завършените работи, в обем съгласно изискванията на ТС 2014 и действащите държавни стандарти. За резултатите от този контрол се издават протоколи от акредитирани лаборатории. Всички материали и изделия, доставени на обекта следва да бъдат придружени с Декларация за съответствие от производителя.
           Асфалтобетоновото покритие се изгражда от асфлтобетонни смеси, отговарящи на изискванията на ТС 2014, раздели 5500 за биндер и 5600 за износващ пласт.
            Бордюрите – видими и скрити се поставят и нареждат върху основа от бетон. Те се укрепват чрез запълване на фугите с цименто-пясъчен разтвор.

URL: https://app.eop.bg/today/363405

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД