Публично състезание

Обявлението е в архива.
5293249

Публикувана на: 06.11.2023

Краен срок: 27.11.2023

Прогнозна стойност: 135000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ВЕНЕЦ

Уникален номер на поръчката: 00182-2023-0020

Предмет на настоящата обществена поръчка е осъществяване на дейности по зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа на територията на община Венец през 2024 година с цел осигуряване безопасни условия за движение на моторните превозни средства и нормална пътно-транспортна обстановка при зимни условия.
Зимното поддържане на пътищата включва комплекс от дейности, свързани с осигуряване на проходимостта им при зимни условия и премахване или ограничаване неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение. Видът и обхватът на работите за зимно поддържане на пътищата се определят в зависимост от приетото за определен път ниво на зимно поддържане.
Основните дейности по зимно поддържане на пътищата, включени в предмета на поръчката са:

  • подготвителни работи: изготвяне на Оперативен план за зимно поддържане и снегопочистване, както и схеми за работните маршрути;
  • снегопочистване (патрулно и периодично) на пътищата до постигане на съответните степени и ниво на зимно поддържане, разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове;
  • обезопасяване на пътищата срещу хлъзгане: разпръскване на минерални материали и химични вещества;
  • снегозащита на пътищата;
  • подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия - целта е с извършването на тези видове работи да се предотврати увеличаване на съществуващите повреди по пътната настилка и да се подобри безопасността на движението, както и да се улесни извършването на дейностите по зимното почистване.

В подготовката на пътищата за експлоатация при зимни условия са включени конкретни видове работи, които могат да се извършват в рамките на чл. 11, ал. 2, т. 1, буква „в“ от Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата, съгласно указания на Министерство на финансите ФО №15 от 2023 г., а именно:

  • Отстраняване на повредите на настилката чрез запълване на пукнатините и изкърпване на дупките - с извършването на тези видове работи ще се предотврати увеличаване на съществуващите повреди по пътната настилка, ще се подобри безопасността на движението и ще се улесни работата при снегопочистването. 
  • Подравняване и профилиране на банкетите - тези подготвителни работи се извършват с цел по-добро и бързо отводняване на пътната настилка.
  • Освежаване на хоризонталната маркировка по общинските пътища – при необходимост.


Пътната мрежа, подлежаща на зимно поддържане и снегопочистване обхваща всички общински пътища на територията на община Венец с обща дължина 54,803 км.

Пълната информация относно обхвата, обема и изискванията към изпълнението на обществената поръчка, е подробно описана и регламентирана в Техническата спецификация, приложена към документацията за обществената поръчка!
 

URL: https://app.eop.bg/today/341209

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД