Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
5787763

Публикувана на: 13.03.2024

Краен срок: 25.03.2024

Прогнозна стойност: 24276.96 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ЛОМ

Уникален номер на поръчката: 00116-2024-0009

Предметът на поръчката е „Обществен превоз на пътници по автобусни линии от Общинска транспортната схема от квотата на Община Лом по 2 (две) обособени позиции: „Обособенa позиция №1 - Лом – Станево –Лом“ и „Обособена позиция №2 - Лом – Добри Дол – Лом“.
Обществен превоз на пътници с автобуси по утвърдени транспортни схеми на територията на Република България може да се извършва от физически и юридически лица, регистрирани като търговци, които притежават лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз на Общността, както и други документи, които се изискват от закона и Наредба №2 на Министерството на транспорта и съобщенията. Транспортът по автобусните линии от общинската транспортна схема се извършва по одобрени маршрутни разписания. Общинската транспортна схема се одобрява от Кмета на Община Лом. Всички маршрутни разписания се възлагат и изпълняват така както са съставени и одобрени, като срока може да бъде различен и се определя от възложителя. По тези линии имат право да пътуват всички граждани. Като за съответната линия ще се заплаща билет, както и с намалени цени за пенсионери, ученици, студенти, военноинвалиди и други определени от превозвача.
 
            Субсидиране на превозвачите - на субсидии подлежат превозвачи, които осъществяват превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския  транспорт и транспорт в слабо населени планински и гранични райони /Наредба №3/04.04.2005 г. за условията и реда  за предоставяне на средства за субсидиране на превоза на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планинските и други райони/.
Субсидиите се предоставят на превозвачите чрез общините до размера , който не превишава сумата , съответстваща на нетния финансов ефект от изпълнението на задължението за обществени услуги , в рамките на утвърдените за тази цел средства със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година. Субсидиите се предоставят  на общината чрез СЕБРА, след представена справка по чл.15,ал.1 от Наредба №3.
            Компенсирането на превозвачите се осъществява по Наредба №2/31.03.2006 г. за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за пътуване по автомобилния транспорт , предвидени в нормативните актове за определени категории пътници. Право на безплатни и по намалени цени пътувания по вътрешноградски транспорт и по междуселищния автомобилен транспорт имат следните категории граждани:
   -ветераните от войните-безплатно пътуване по градски линии в страната и в областта, в която са регистрирани по постоянен адрес.
   -военноинвалиди и военно пострадали – вътрешноградски транспорт и в общината, където живеят.
-държавни служители в МВР и ДАНС-пътуват безплатно в обществения градски транспорт
-ученици и студенти редовно обучение, пътуват с минимално намаление по вътрешноградски и междуселищен транспорт.
-лица получаващи пенсия по условията на глава шеста от Кодекса за социално осигуряване, навършили възрастта по чл.68,ал.1-3 от същия кодекс –имат право на пътуване с минимално намаление на цената на абонаментната карта по вътрешноградски и междуселищен транспорт .
-деца до 7 години и деца от 7 до 14 години.пътуват безплатно с издадена карта за пътуване.

Подробно описание на всички предвидени дейности се съдържа в приложената към документацията техническа спецификация
 

URL: https://app.eop.bg/today/366735

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД